NEW ORLEANS PROJECT VAN ARCADIS OP AQUATERRA

Door: International Water Week  24-01-2007
Trefwoorden: Water, Congres, Kust

Aquaterra 2007 van 7 – 9 februari in Amsterdam RAI

NEW ORLEANS PROJECT VAN ARCADIS OP AQUATERRA
Internationaal forum over de ontwikkeling van delta- en kustgebieden.

Amsterdam, 17 januari 2007 – ARCADIS presenteert op Aquaterra, het wereldforum over de ontwikkeling van kust- en deltagebieden, het project dat ze recent heeft verworven voor het leveren van ontwerpdiensten, multidisciplinaire adviezen en uitvoeringsbegeleiding voor de bescherming van New Orleans en omgeving tegen overstromingen. De lezing vindt plaats op vrijdag 9 februari in Amsterdam RAI. Aquaterra concentreert zich op het risicobeheer en nieuwe mogelijkheden van de ontwikkeling van delta- en kustgebieden vanuit iedere invalshoek; van economische en financiële aspecten tot veiligheids- en planningszaken. Het evenement vindt plaats van 7 tot en met 9 februari 2007 in Amsterdam RAI.

ARCADIS, de internationale advies- en ingenieursonderneming, heeft recent samen met Bioengineering een groot raamcontract verworven van het U.S. Army Corps of Engineers (Corps), de Amerikaanse Rijkswaterstaat. Het contract betreft het leveren van ontwerpdiensten, multidisciplinaire adviezen en uitvoeringsbegeleiding voor de bescherming van New Orleans en omgeving tegen overstromingen. De joint venture van ARCADIS en Bioengineering werkt samen met de Amerikaanse bedrijven HNTB en Tetra Tech, terwijl voor specialistische hydraulische expertise een beroep wordt gedaan op WL Delft Hydraulics en Alkyon, beide uit Nederland. Piet Dircke (Programmaleider Water van ARCADIS Nederland) zal tijdens Aquaterra een toelichting geven op de recent verworven opdracht.

Er worden ook casestudies gepresenteerd over het stedelijke dilemma in de Haarlemmermeer delta (Nederland), projectprocessen in een complexe beleidsomgeving zoals in Hamburg (Duitsland), Londen (Engeland) en Dordrecht (Nederland), en steden in kustgebieden zoals Sjanghai (China) en Singapore.

Over Aquaterra
Aquaterra is hét internationale wereldforum over de ontwikkeling van kust- en deltagebieden. Het congres met de aanpalende vakbeurs concentreert zich op het risicobeheer en nieuwe mogelijkheden van de ontwikkeling van delta- en kustgebieden vanuit iedere invalshoek; van economische en financiële aspecten tot veiligheids- en planningszaken. Exposanten zijn onder meer ingenieursbureaus, (bagger)bedrijven, leveranciers van apparatuur en materiaal, evenals de dienstensector met inbegrip van financiers en verzekeraars. Het driedaagse congresprogramma streeft naar het bieden van een hoog niveau van informatie die organisaties nodig hebben om te bepalen welke aanpak en technologie de beste oplossing voor het probleem kan bieden.

Aquaterra 2007 is bedoeld voor: adviseurs, consultants, aannemers, projectontwikkelaars, (bouwkundig) ingenieurs, waterbedrijven, kennisinstituten, financiële instellingen & verzekeraars, overheden (internationaal; nationaal; regionaal; stedelijk), NGO’s en havenautoriteiten. Het evenement brengt specialisten van de overheid, adviseurs, consultants, aannemers, kennisinstituten en bedrijven van over de hele wereld samen.

Over ARCADIS
ARCADIS is een internationale onderneming die projectmanagement, adviezen en ingenieursdiensten levert voor het verbeteren van bereikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid. Infrastructuur – Milieu – Gebouwen. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten. Voor bedrijven en overheden. Met meer dan 11.000 mensen en een omzet van € 1,2 miljard. Multinationaal aanwezig met een dicht netwerk van kantoren en kennis en ervaring van internationaal niveau. Gericht op meerwaarde voor klanten.

Opmerking voor de redactie (niet voor publicatie):
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marieke Leenhouts van de afdeling Communications & PR van Amsterdam RAI, tel: +31 (0)20 – 549 2327/ e-mail: [email protected]

Trefwoorden: Aquaterra, Congres, Kennisuitwisseling, Kust, Water,