Markt in credit management groeit sterk

Door: Intrum Justitia  09-03-2006
Trefwoorden: Finance

Bedrijven hebben genoeg van onbetaalde rekeningen
Markt in credit management groeit sterk

Den Haag, 9 maart 2006 - Steeds meer ondernemers hebben moeite hun debiteuren te bewegen tijdig te betalen. Dat blijkt uit cijfers van Intrum Justitia, marktleider op het gebied van credit management services. Het is daarom niet vreemd dat het aantal bedrijven dat voor uitbesteding van het credit management kiest, jaarlijks met 27% toeneemt. Intrum Justitia groeit mee met de trend en gaat haar personeelsbestand met maar liefst 20% uitbreiden in de komende 12 maanden.

Bedrijven en organisaties richten zich in toenemende mate op hun kernactiviteiten en besteden het credit management uit aan een professionele partner. Met goede redenen, want credit management is meer dan het versturen van facturen. Het vergaren van de juiste kredietinformatie, kennis van internationale incasso en de naderende invoering van het kapitaalakkoord Basel II maken het vakgebied steeds meer tot een specialisme. Bovendien zien ondernemingen die gebruikmaken van de diensten van Intrum Justitia hun winst soms tot 20% stijgen door de afname van renteverlies, verbetering van de geldstromen en besparing op personeelskosten.

De uitbreiding van het personeelsbestand met 20%, betekent een toename met 100 werknemers. Hiermee versterkt Intrum Justitia zich op alle niveau’s binnen de onderneming: van medewerkers op het call center tot teammanagers en van supervisors tot senior collectors. Op 11 maart start Intrum Justitia een landelijke advertentiecampagne om nieuwe medewerkers te werven

Trefwoorden: Finance

Contact Intrum Justitia

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share