Jesse Voorn eerste Nederlandse DJ op Second Life

Jesse Voorn eerste Nederlandse DJ op Second Life van Jesse Voorn

Door: Jesse Voorn  11-02-2007
Trefwoorden: It, Plaat, Single

Jesse Voorn is als eerste DJ in Nederland een nieuw leven gaan leiden op de online community Second Life, onder de naam Jesse Bourne, en zal ook als eerste Nederlandse DJ een releaseparty op Second Life houden. Second Life is een driedimensionale wereld, waar alles gedaan kan worden wat in het echte leven ook kan. Wereldwijd zijn er al meer dan 2 miljoen

Releaseparty

In maart komt Get It Done, de eerste release van Jesse Voorn, wereldwijd uit op Deal Records. Het nummer is al gedraaid in de show van de befaamde Britse DJ Pete Tong, op BBC Radio 1 en al opgepikt door onder meer de Duitse DJ Tomcraft. De plaat wordt op vrijdag 2 maart om 21.00 uur gepresenteerd op Second Life, tijdens de officiële releaseparty. Daarmee heeft Jesse Voorn de Nederlandse primeur. De releaseparty vindt plaats in de club Undutchables (http://slurl.com/secondlife/Hallasan/100/14/48/?title=Undutchables), die voor de gelegenheid helemaal gepimpt wordt. Get It Done wordt officieel gepresenteerd, waarna Jesse een twee uur durende dj-set zal doen. De aanwezige bezoekers krijgen dan een link, waar de set de dag erna gratis te downloaden is. Zorg dat je er bij bent. Schrijf je in op Second Life (www.secondlife.com), download de software, creëer een personage en wandel het virtuele leven van Jesse Voorn binnen. Alle bezoekers krijgen een coole goodiebag met spullen van de DJ. Vanwege het nieuwe karakter van Second Life kunnen de datum en het tijdstip veranderen, omdat er regelmatig updates gedaan worden. Daarover dan meer.

 

Virtual mentality

Virtual Mentality, een nieuwe, virtuele mentaliteit, zo ziet Jesse Voorn Second Life “Ik zie Second Life toch wel als de toekomst,”  zegt de DJ daarover. “Ik sta voor innovatie en Second Life is een nieuwe vorm  van communicatie en leven, waarvan ik denk dat het heel groot gaat worden.”  Daarnaast is het voor hem de manier om zichzelf te onderscheiden. Jesse: “Je probeert toch steeds verder te denken en anderen een stap voor te zijn. Ik ben altijd op zoek naar vernieuwing, wat kan ik nu doen, what’s next? De mogelijkheden in Second Life zijn oneindig, dat maakt het zo interessant. Met Second Life wil ik een nieuwe standaard neerzetten, met streaming dj-sets en onderlinge participatie. Een online manier van uitgaan.”

 

Dance4Life

De releaseparty in Second Life, is nog maar het begin. Als ambassadeur van Dance4Life gaat Jesse Voorn hiervoor een nog nauwere samenwerking met de organisatie aan. The sky is namelijk de limit. Het is op korte termijn ook de bedoeling om een cross te maken tussen Second Life en Real Life. Feesten die live gestreamd worden in Second Life en clubs uit Second Life die op hun beurt weer op grote schermen op het echte feest gestreamd worden. Zo komt er een feest, waar DJ’s in real life een DJ-set doen en na afloop van hun set verder gaan in Second Life, middels klaarstaande laptops. We’ve just begun.

 

----------------------------------------------------EINDE PERSBERICHT-------------------------------------------------------

 

Noot voor de redactie:

 

Dit persbericht is voor onmiddellijke publicatie.

 

Voor een interview met Jesse Voorn, meer informatie en/of beeldmateriaal neem contact op met Rakesh Sharma, via [email protected] of 020-4202663 (tijdens kantooruren) of 06-41223082.

 

Voor contact in Second Life zelf, over de releaseparty, IM Faye Steenbock.

 

Voor info over Deal Records, neem contact op met Bas Kaspers op [email protected].

 

Voor boekingen DJ Jesse Voorn neem contact op met Jessica de Boer op [email protected].

 

www.jessevoorn.com

www.myspace.com/jessevoorn

 

www.anna-agency.nl

www.dance4life.nl

www.secondlife-nl.nl

Trefwoorden: Debuut, It, Plaat, Releaseparty, Single,

Contact Jesse Voorn

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share