Opera ‘Ça Ira. There is Hope’ beleeft in Nederland West-Europese première

Opera ‘Ça Ira. There is Hope’ beleeft in Nederland West-Europese première van Juniorsenior

Door: Juniorsenior  10-03-2008
Trefwoorden: Theater, Muziek, Opera

Op 5 mei zal in het World Forum Theater te Den Haag de West-Europese première plaatsvinden van ‘Ça Ira. There is Hope’ van Roger Waters. ‘Ça Ira’ vertelt over de Franse revolutie en is een verhaal over vrijheid, gelijkheid en broederschap, begeleid door schitterende muziek. De opbrengst van dit unieke project komt ten goede aan War Child.

Deze modern-klassieke opera, gecomponeerd door Pink Floyd-legende Roger Waters, is een verhaal over onderdrukte bevolkingsgroepen en hun vrijheidsstrijd. ‘Ça Ira’ is met recht een epos over de vrijheidsstrijd en een aanklacht tegen het voeren van oorlog. Aangezien War Child muziek als middel inzet in de hulpverlening aan kindsoldaten was de link tussen ‘Ça Ira’ en War Child snel gelegd en zo ontstond het project ‘Ça Ira for War Child’. De opbrengst van deze opera komt dan ook ten goede aan War Child die hierdoor de oorlog uit duizenden kindsoldaten kan halen.

Over ‘Ça Ira. There is Hope’
De opera ‘Ça Ira’ is klassiek van opzet maar op een moderne manier vormgegeven. Er zijn tal van bijzondere geluidseffecten in verwerkt die kenmerkend zijn voor de stijl van de componist. De opera wordt uitgevoerd met de solisten Ernst Daniël Smid, Karin ten Cate en André Post. Dirigent Rob Vermeulen, het Tilburgs Begeleidingsorkest met de twaalfjarige Melissa Venema op trompet, het Nederlands Concertkoor en Kinderkoor Muziekschool Waterland maken de bezetting compleet. Na de succesvolle wereldpremière in Poznan brengt Serviceclub Kiwanis Heerhugowaard het muziekspektakel op maandag 5 mei éénmalig naar de grote theaterzaal van het World Forum Convention Center in Den Haag. 

Voor meer informatie over ‘Ça Ira for War Child’:
www.ca-iraforwarchild.nl

Kaarten voor dit muzikale spektakel zijn verkrijgbaar via www.topticketline.nl

-------------------------------------------------------------

Niet voor publicatie:

JuniorSenior verzorgt de publiciteit voor Ça Ira for War Child’. Wij werken graag mee aan interviewmogelijkheden met de cast (onder voorbehoud van beschikbaarheid).

 

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal, neemt u contact op met:

JuniorSeniorPressDpt

MartineKeukenkamp

Tel: 020 – 53 53 453 (algemeen)

E-mail: martine.[email protected]

Trefwoorden: Goed Doel, Muziek, Opera, Theater