Amsterdamse studenten lanceren internationale startpagina

Amsterdamse studenten lanceren internationale startpagina van Kadaza

Door: Kadaza  11-11-2008
Trefwoorden: Logo, Logo's, Startpagina

Amsterdamse studenten lanceren internationale startpagina ‘Kadaza’.

Kadaza.nl is vandaag officieel van start gegaan.
Via logo's binnen een kleurige blokkendoos geeft deze nieuwe startpagina direct toegang tot uitsluitend de meest populaire en bekende websites. Kadaza is een vervolg op een onderzoek door studenten van INHOLLAND en de HVA. Doormiddel van enquetes hebben zij onder 2000 respondenten onderzocht welke websites het meest populair zijn op het gebied van 20 uiteenlopende onderwerpen, zoals ‘nieuws’, ‘winkelen’ en ‘sport’. De conclusies uit dit onderzoek bracht hen op het idee om Kadaza te starten.

Kadaza: Startpagina anno 2008

Bedenker Karel Rotteveel: ‘Uit ons onderzoek is gebleken dat van de miljoenen websites op internet slechts een fractie intensief wordt gebruikt. Kadaza toont alleen deze websites, waardoor overzicht ontstaat. Huidige startpagina’s zijn vaak minder actueel en bieden teveel aan, waardoor gebruikers al gauw door de bomen het bos niet meer zien.’

Het doel van Kadaza is om het navigeren op internet makkelijker en sneller te maken. De gebruiker behoudt zijn vertrouwde ‘Google balk’. Daarnaast kunnen gebruikers via de integrale zoekmachine ook direct zoeken binnen YouTube, Wikipedia, Yahoo en Hyves.

Mede-oprichter Steven Witte: ‘Kadaza is vooral heel simpel en makkelijk. Iedereen kan het gebruiken. Daarnaast raken internetgebruikers door de komst van bekende internetmerken steeds meer vertrouwd met merklogo’s. Beeldmateriaal is herkenbaar geworden op internet. Kadaza springt hier op in.’

Internationaal

Het idee van Kadaza is volgens de makers ook internationaal toepasbaar. De locale versies van Kadaza in Amerika, Engeland, Duitsland, Spanje, Frankrijk en Italië zijn al online. Binnen enkele maanden wil Kadaza binnen 20 landen actief zijn. Hierdoor proberen de makers het aanbod op internet ook internationaal transparanter te maken.

Voor de Nederlandse versie: http://www.kadaza.nl

Trefwoorden: Homepage, Kadaza, Kadaza.nl, Logo, Logo's, Nederlandse Startpagina, Startpagina, Startpagina's,