Visueel starten populair

Visueel starten populair van Kadaza

Door: Kadaza  06-04-2009
Trefwoorden: Website, Internet, Websites

Amsterdam, 6 april 2009 - Het gaat goed met internet start-up Kadaza.nl. De visuele startpagina die eind 2008 gelanceerd werd door studenten, wordt nu al dagelijks 40.000 keer geraadpleegd. Kadaza werd geïntroduceerd met als doel het navigeren op internet transparant en eenvoudig te maken. De startpagina toont uitsluitend de meest populaire en bekende websites op het gebied van uiteenlopende onderwerpen, zoals sport, verkeer en nieuws.

Oprichter Karel Rotteveel: “Kadaza is vooral heel simpel en duidelijk. Dat spreekt veel mensen aan. Op dit moment stelt 10% van de bezoekers kadaza in als startpagina. Dat is een prachtig aantal en overstijgt zelfs onze verwachtingen. We zijn Kadaza begonnen als project naast onze studie, maar het groeit zo hard, dat de studie nu op plan 2 staat.”

Uitbreiding

De site is sinds de lancering ook behoorlijk uitgebreid en verbeterd. Naast enkele verbeteringen op het gebied van snelheid en gebruiksvriendelijkheid, is de startpagina uitgebreid met 150 subrubrieken. Zo kun je binnen de rubriek ‘nieuws’, verder naar verschillende subrubrieken zoals ‘weer’, ‘verkeer’ en ‘autonieuws’. Binnen elk onderwerp kan de gebruiker zijn keuze dus nu verder specificeren.

Internationaal

Kadaza is nu alleen nog populair in Nederland, maar de startpagina heeft grote internationale plannen. Er zijn al versies voor Amerika, Spanje, Engeland, Frankrijk, Italië en Duitsland. Vanaf de zomer wil Kadaza de promotie ook in deze landen gaan beginnen. Ook wordt er op dit moment hard gewerkt aan andere internationale versies, zoals Kadaza België en Kadaza China.

Verdienmodel

Het verdienmodel is gebaseerd op inkomsten uit affiliate partnerships. Op dit moment draait de visuele startpagina break-even. Mede oprichter Steven Witte: ‘We willen de kosten zo laag mogelijk houden en ondertussen toch flink groeien. Alle inkomsten gebruiken we om Kadaza verder te ontwikkelen, te investeren en Kadaza in het buitenland neer te zetten.’

Voor de Nederlandse versie: http://www.kadaza.nl

Trefwoorden: Beginpagina, Ecommerce, Internationale Startpagina, Internet, Kadaza, Kadaza.nl, Logo's, Starten, Startpagina, Startpagina.nl, Startup, Visueel Starten, Visuele Startpagina, Website, Websites, Www.kadaza.nl,