Inspirerende fotografieworkshop in Rooms of Red Bull

Inspirerende fotografieworkshop in Rooms of Red Bull van Karel & Sjaak

Door: Karel & Sjaak  29-07-2009
Trefwoorden: Fotografie, Workshop, Foto

Elke zondag zijn er in de Rooms of Red Bull creatieve workshops van de fotografiewedstrijd 5 Pics. Het doel: vleugels geven aan jong talent. Afgelopen zondag was het thema 'Colour me beautiful', over zwart-wit fotografie en de kracht van kleur. Sjoerd Tieleman, een fotograaf die bekend werd met zijn zwart-wit foto’s, leidt de middag in met een inspirerend praatje. Hij legt uit hoe je zwart-wit foto’s maakt ("Zet de camera níet op stand zwart-wit") en ter illustratie toont hij werk van grote namen als Richard Avedon en Anton Corbijn. Tieleman: "Als je er niet voor studeert, dan is het heel moeilijk om jezelf te leren fotograferen. Dus tenzij je zin hebt om tientallen boeken over Photoshop te lezen, kun je die kennis beter hier opsteken."

'Compleet op gevoel'
De workshop is volgeboekt, deelnemers komen uit alle hoeken. De een weet nog niet hoe je kunt inzoomen met een camera, een ander timmert al jaren aan de weg als professioneel fotograaf. Een voorbeeld uit de laatste categorie is Yolanda Visser (38). Drie jaar geleden maakte zij van haar hobby haar beroep, sindsdien is haar werk al meerdere malen geëxposeerd. Visser komt helemaal uit Assen om bij deze workshop aanwezig te zijn. "Dit is een geweldige plek om nieuwe ideeën op te doen. Wat we hier vandaag doen, kleur terugbrengen in je eigen zwart-wit foto's, dat gaat compleet op gevoel. Heerlijk!"

Modestylist Laura Menger (23) begint net met fotograferen en ze volgt deze workshop om te ontdekken of het eigenlijk wel wat voor haar is. Laura: "Tot dusver heb ik alleen nog maar foto's van mijn broertje gemaakt. Ik wil er hier achterkomen of ik aanleg heb voor fotograferen, want het lijkt me te gek om het ooit op professioneel niveau te doen."

Grijp je kans
De volgende week is er weer een gratis workshop: Epson Print Academy met Eddy van Wessel, een gevierde oorlogsfotograaf. Zijn indrukwekkende werken worden nu tentoongesteld in de Rooms of Red Bull, en op zondag 2 augustus zal hij zijn kennis en visie met ons delen. Aanmelden voor de workshop kan via redbull5pics@gmail.com.

De Rooms of Red Bull, Oudezijds Achterburgwal 24, zijn tot eind augustus elke zondag geopend voor publiek van 12.00 tot 22.00 uur, met muziek, exposities en workshops. Voor de fotowedstrijd 5 Pics kan elke fotograaf, professioneel en amateur, een serie van vijf foto’s uploaden op http://www.redbull5pics.nl. De mooiste series worden geëxposeerd in de Rooms of Red Bull en de fotografen maken kans op een uniek en inspirerend fotografieweekend op 14,15 en 16 Augustus. Ook meedoen? Inschrijven kan tot 30 juli, via http://www.redbull5pics.nl.

Trefwoorden: Creatief, Foto, Fotografie, Inspirerend, Rooms Of Red Bull, Workshop,