Klap-Des Bouvrie & Bredius terug naar oude naam

Klap-Des Bouvrie & Bredius terug naar oude naam van Klap, Makelaars In Assurantiën Sinds 1854

Door: Klap, Makelaars In Assurantiën Sinds 1854  14-04-2009

In 1854 plaatste commissionair in assurantiën Coenraad Klap, samen met zijn vennoot Reindert Wilbrordus Helmsing een annonce in alle Amsterdamse couranten. Daarin werd de vestiging van de firma C. Klap aangekondigd.

Die zorgde ervoor dat hun cliënten in contact werden gebracht met verzekeringsmaatschappijen en dat grote risico´s verdeeld werden over verschillende verzekeringsmaatschappijen op de assurantiebeurs. In 1893 werd Johan W.F. Bredius vennoot. Jaren later kocht Klap het assurantie kantoor Des Bouvrie op. Zo kwam het dat de firma C. Klap, ruim een eeuw later, Klap - Des Bouvrie & Bredius heette. Zo kent u ons al jaren.

Gedurende onze vooruitstrevende ontwikkeling van de afgelopen jaren bent u in aanraking gekomen met een aantal verschillende namen zoals: Des Bouvrie, Kenter, Koedam, Croese, Windig, Eurolloyd en Klap - Des Bouvrie & Bredius. Met name de laatste is een chique naam, maar voor veel mensen niet zo makkelijk te onthouden. Voor toepassingen op het internet (en die breiden zich alleen maar uit) is de naam ook niet erg handig. Veel mensen zijn ons "Klap" blijven noemen. Vandaar dat we er voor hebben gekozen vanaf maart 2009 met die naam verder te gaan. Daar hoort ook een nieuw logo bij waarmee we de volgende anderhalve eeuw ingaan.

Volgens directeur Jan Willem Bredius spreken klanten, verzekeraars en tussenpersonen altijd over 'Klap' en wordt deze naam ook intern en op internet al jaren gevoerd. "Bijkomend voordeel is dat wij hierdoor beter de gewenste  scheiding kunnen aanbrengen tussen  onze makelaarsactiviteiten en het volmachtbedrijf Gouda & Bredius."

Tegelijkertijd met de naam heeft het bedrijf zijn huisstijl gemoderniseerd. Klap heeft momenteel zo'n 4.000 bedrijven en ongeveer 16.000 particuliere klanten in portefeuille. Met ruim 70 medewerkers wordt een omzet van € 7 mln gerealiseerd. De activiteiten zijn opgesplitst in een adviesbedrijf, gericht op het middenbedrijf binnen het mkb (schadeverzekeringen en employee benefits)  en internetverkoop voor simple risks-verzekeringen (zoals United Insurance voor zorgverzekeringen).

De website van Klap is te vinden op: Klap.com


Contact Klap, Makelaars In Assurantiën Sinds 1854

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share