Koning & Hartman introduceert de laatste generatie compacte Human Machine Interface panelen van Mits

Koning & Hartman introduceert de laatste generatie compacte Human Machine Interface panelen van Mits van Koning & Hartman

Door: Koning & Hartman  22-02-2008

Koning & Hartman introduceert de laatste generatie compacte Human Machine Interface panelen van Mitsubishi Electric. Deze ultra compacte schermen combineren krachtige visualisatie met een uitstekende prijs- prestatie verhouding.

De GT1030 heeft een 5.5" touchscreen met de compacte inbouwmaten; 145mm breed, bij 76mm hoogte en 29,5mm diepte. Het scherm is bijzonder helder en scherp met een resolutie van 288 x 96 pixels. Het backlight is beschikbaar in twee uitvoeringen. De ene uitvoering kan schakelen tussen de kleuren groen, oranje en rood. De andere geeft de mogelijkheid om te variëren tussen wit, rose en rood. De procesweergave wordt duidelijk en intuïtief weergegeven met behulp van een breed scala aan standaard symbolen en lettertypen inclusief Windows fonts. Het 1,5 Megabyte geheugen biedt alle vrijheid ook voor complexe toepassingen.

De luxe van geïntegreerde functies
Zelfs deze instapmodellen uit de GOT1000 serie zijn compleet uitgerust met allerlei handige functies zoals; instelbare setpoints, alarm display, recept management, wachtwoord controle en "multi-language" functie. De standaard Unicode 2.1 zorgt voor een perfecte weergave van Chinese, Japanse, Koreaanse en Arabische tekens. Internationale applicaties zijn dus geen enkel probleem. Door een simpele actie op het scherm schakelt deze direct over naar de gewenste taal. Tijdens de configuratie van het scherm kan eenvoudig gekozen worden voor "landschap" of "portret" voor de optimale pasvorm bij uw toepassing. De GOT1000 heeft een IP67 front, hierdoor is deze in vrijwel iedere omstandigheid toepasbaar. Communicatieprotocollen voor
alle belangrijke PLC fabricaten zijn beschikbaar. In transparant mode kunt u de onderliggende PLC wijzigen en monitoren vanuit de PC. Hiervoor hoeft u dus niet steeds de kabels te verwisselen.

Super compact
Naast deze nieuwe productlijn is nu ook de super compacte GT1020 beschikbaar. Deze "mini" onder de touch panelen heeft een 3.7" scherm met een resolutie van 160 x 64 pixels. De uitvoering van deze panelen zijn eveneens uitgevoerd in de kleurvarianten rood/rose/wit en rood/geel/groen. Indien gewenst kan de voedingsspanning rechtstreeks afkomstig zijn van de besturing waaraan deze HMI gekoppeld is. Hierdoor hoeft er geen aparte voeding aanwezig te zijn.

De GT10 serie is bijzonder interessant voor de export gerichte machinebouw die kleine en middelgrote machines fabriceren. De panelen vinden hun toepassing in bijvoorbeeld textieldrukmachines, verpakkingsmachines, houtbewerkingsmachines, productiemachines en HVAC.

Volledig gamma
In de GOT1000 serie zijn ook de GT11 en GT15 panelen beschikbaar. Deze zijn ontworpen voor applicaties waar de hoogste eisen gesteld worden. Specifieke eigenschappen van deze panelen zijn o.a.:

  • Netwerktechnologie;
  • MES gateway functie met opslagcapaciteit en koppeling naar 32 databases tegelijk;
  • Weergave van live videobeelden;
  • Schermen vanaf 5.7" tot 15".