MES gateway voor directe koppeling van besturingslaag naar MES/ERP

Door: Koning & Hartman  04-07-2008

De trends in de industriele markt vragen om transparante informatiestromen tussen MES en de besturingslaag. Immers real-time informatie geeft u de "tools" om uw doelstellingen op het gebied van afvalbeperking, kwaliteit en productivieit te realiseren. De MES-gateway wordt direct in het PLC-rek geplaatst en verzorgt alle data-verkeer.

Met behulp van uiterst vriendelijke software kunnen de data eenvoudig gekoppeld worden aan verschillende - maximaal 32 - databases. De informatie-overdracht is uiterst veilig. Mocht de verbinding tussen de database weg vallen dan worden alle gegevens opgeslagen op het Flash geheugen van de module. Na herstel van de verbinding worden deze alsnog automatisch verzonden. Het succes van de "standaard" MES-gateway heeft er voor gezorgd dat deze nu ook beschikbaar is, geintegreerd in standaard HMI-panelen. Deze HMI-panelen hebben een groot scala aan communicatie-protocollen waarmee alle bekende PLC-fabrikaten beschikbaar zijn.

De voordelen op een rij:

  • Zeer eenvoudige configuratie, dus onafhankelijk van specialisten.
  • Directe koppeling naar de database
  • Geen "tag count", dus ongelimiteerde data overdracht
  • Volledig veilige communicatie door gebruik van flash geheugen
  • Beschikbaar voor alle bekende PLC-fabrikaten
  • Alle bekende databases (SQL, Oracle, Access)
  • 32 databases gelijktijdig
  • "time stamped" data
  • Bi-directioneel (zowel lezen als schrijven)

Deze noviteit maakt de koppeling van MES naar de besturingslaag bijzonder snel, direct, bereikbaar en betaalbaar. Dit was tot voor kort het domein van SCADA / ICT-specialisten. Door de bijzonder eenvoudige configuratie is het systeem flexibel (geen "tag count" en of licenties) en gemakkelijk te onderhouden en niet afhankelijk van specialisten. De MES-gateway van Mitsubishi Electric is de oplossing waardoor de industrie kan versnellen bij het behalen van hun doelstellingen op het gebied van kwaliteit, productie en "waste". Door de integratie in HMI-panelen is het systeem open naar ieder bekend PLC fabrikant.

De MES-gateway geeft belangrijke voordelen voor de branche's:
Voedingsmiddelenproducenten, Veevoederindustrie, Automotive, Waterbehandeling, Pompgemalen, Machinebouwers en OEM etc.

Meer informatie: http://www.koningenhartman.com/nl/nieuws/archief_persberichten/mes_gateway.htm