Mitsubishi GT16 voor intuïtief en aan de voorzijde bedienen van machines

Mitsubishi GT16 voor intuïtief en aan de voorzijde bedienen van machines van Koning & Hartman

Door: Koning & Hartman  15-06-2009

Nieuw in het uitgebreide scala Mitsubishi Electric GOT1000 HMI panelen is de GT16, met een keur aan nieuwe mogelijkheden op het gebied van visualisatie en bediening. De GT16 combineert video, MP4 filmbestanden, PLC-communicatie en geluidsweergave en maakt dit tot een ongeëvenaard multimedia platform.

De GT16 serie multimedia HMI vormt applicaties om van eenvoudige afbeeldingen naar bewegende beelden met opnamefuncties, monitorweergave RGB ingang/uitgang en een audio uitgangsopties. De multimediafuncties dragen bij aan het sneller overdragen van informatie over onderhoudshandelingen, bediening en inzage in het productieproces en zorgen voor een optimale bediening van de installatie en een hogere productiviteit. Zeer effectief is de opname/afspeelfunctie die 120 seconden voor een gebeurtenis (alarm) en 120 seconden na deze gebeurtenis automatisch opslaat.

Met bovengenoemde functies geeft u op correcte wijze invulling aan de nieuwe machinerichtlijn (2006/42/EN) die stelt dat de bediening van een machine intuïtief en aan de voorzijde van de machine moet plaatsvinden. Aan machineveiligheid worden hogere eisen gesteld als personen zich in een machine begeven om de situatie vast te stellen. Door het toepassen van camera’s wordt het betreden van machines voorkomen.

Naast deze vernieuwende eigenschappen staat de gehele GOT-serie voor een zeer snelle respons en zeer sterke kwaliteit.

Meer informatie: http://www.koningenhartman.com/nl/nieuws/archief_persberichten/gt16.htm