NEXEDGE Op de rand van heden en toekomst van PMR

NEXEDGE Op de rand van heden en toekomst van PMR van Koning & Hartman

Door: Koning & Hartman  17-03-2009

Koning & Hartman BV introduceert het Kenwood NEXEDGE digitale communicatiesysteem. Dit is het eerste digitale trunkingsysteem van Kenwood en tevens het eerste volwaardige communicatiesysteem gebaseerd op de NXDN technologie, gekoppeld aan trunking.

Kenwood - leverancier van de alom gerenommeerde MPT1327 trunkingsystemen op basis van Zetron controllers - richt zich met de onwikkeling van het NEXEDGE systeem op de toekomst. Dit systeem maakt het mogelijk om analoge en digitale communicatie te combineren waardoor het migratiepad van analoog naar digitaal bijzonder aantrekkelijk en eenvoudig is. Doordat het mogelijk is om te opereren in een 6,25 KHz raster kan een efficiënter spectrum gebruik worden gerealiseerd.

De digitale structuur van het NEXEDGE systeem biedt een aantal praktische voordelen, zoals de mogelijkheid tot eenvoudige dataoverdracht en indien de randapparaten voorzien zijn van GPS ook positiebepaling. Door toepassing van de modernste spraakcoderingstechnologie is de spraakkwaliteit optimaal. De standaard uitvoering met een vorm van spraakcodering maakt meeluisteren voor onbevoegden niet eenvoudig. Het systeem is leverbaar in VHF of UHF uitvoering en kan naast de trunking functionaliteit ook opereren als standaardrepeater met behoud van de digitale functionaliteiten.

Koning & Hartman en Kenwood werken nauw samen om het NEXEDGE systeem te positioneren als de nieuwe standaard binnen de bestaande private communicatiewereld.

Meer informatie: http://www.koningenhartman.com/nl/ts/private_mobile_radio/digitaal/Digitaal+Conventioneel/NexEdge/NEXEDGE.htm