Omzet Koning & Hartman groeit tot 120 mln na overname deel CommuniTower Groep

Omzet Koning & Hartman groeit tot 120 mln na overname deel CommuniTower Groep van Koning & Hartman

Door: Koning & Hartman  03-01-2008

NKM-Netwerken is een belangrijke aanbieder van totaaloplossingen in infrastructuren ten behoeve van telecommunicatie, kabeltelevisie en energie. Naast engineering en realisatie van infrastructuur verzorgt zij ook onderhoud en beheeractiviteiten van de infrastructuur. NKM-Netwerken Dordrecht is een innovatief technisch installatiebedrijf in service en onderhoud aan kabelnetten, datanetten, sitebouw en implementatie van internet. Daarmee bestrijken de NKM Bedrijven het hele terrein van ontwerp, installatie en service van alle soorten infra. Belangrijke opdrachtgevers zijn kabelmaatschappijen, telecom operators en energiebedrijven.

Roelofsen Installatie Services legt zich toe op uitrol van smart metering voor energiemaatschappijen. Zij richten zich op planning, logistiek, uitvoering, roll out management, storingsdienst, beheer en onderhoud. De projecten zijn multidisciplinair: een combinatie van gas, water, elektra en elektronica.

Square Nederland is actief op de markt voor mobiele telecommunicatie, waarbij het zich richt op site-acquisitie, het managen van het uitrollen van mobiele netwerken tot en met het onderhoud en beheer ervan. Alle grote telecomoperators die in Nederland actief zijn, worden door Square ondersteund.

Algemeen Directeur van Koning & Hartman Oswald Coene: “Het is een goede kans om onze activiteiten versneld uit te bouwen in lijn met de strategie van Koning & Hartman. Door de overname van deze activiteiten versterken wij onze positie aanzienlijk als de technische dienstverlener op het gebied van industriële, telecom, kabel en energie-infrastructuren en oplossingen. Hierdoor kunnen wij de totale keten van ontwerp, advies en levering tot en met onderhoud en beheer aanbieden. Bovendien halen we nieuwe product/marktcombinaties in huis zoals smart metering en wimax. “

Deze overname is de vierde binnen drie jaar na de Management buy-out van Koning & Hartman. Eerder werden de activiteiten van de Allmons Group, van Simoco Benelux en van Multitechnic in België overgenomen.

Over Koning & Hartman
Koning & Hartman levert producten en diensten in technische automatisering en telecom; totaaloplossingen waarmee de bedrijfsprocessen van onze opdrachtgevers sneller, beter en goedkoper worden. Het echte vakmanschap kenmerkt ons bedrijf, en geeft ons een unieke positie op de markt voor industrial en telecom solutions. We zijn in veel economische sectoren actief: telecom, openbaar vervoer, water en energie, overheid, maakindustrie (OEM), voedingsmiddelenindustrie, farmacie, openbare orde & veiligheid en financiële dienstverlening. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam, de overige kantoren in Delft en Vilvoorde (België).