Ahrend introduceert nieuwe Ahrend 750 en Ahrend 250 op Nederlandse markt

Door: Koninklijke Ahrend  30-05-2006
Trefwoorden: Kantoormeubilair, Kantoorinrichting, Kantoorstoelen

Tijdens vakbeurs 100% Design
Ahrend introduceert nieuwe Ahrend 750 en Ahrend 250 op Nederlandse markt

Van 15 tot en met 17 juni a.s. wordt voor de vijfde maal de beurs 100% Design gehouden. Plaats van handeling is wederom de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam. Als leverancier van topkwaliteit 'Dutch design'-meubilair toont inrichter Ahrend er de nieuwe Ahrend 250-stoel van Frans de la Haye en het nieuwe flexibele meubelsysteem Ahrend 750 van Wijtse Rodenburg.
Over Ahrend 750
De Ahrend 750 van ontwerper Wijtse Rodenburg is een gevolg van een aantal trends in kantoorinrichting. Flexwerken wint snel aan populariteit. Maar liefst dertig tot zestig procent van de 'traditionele' kantoorwerkplekken wordt niet gebruikt. Het inrichten van flexibele werkplekken die door alle kantoormedewerkers kunnen worden gebruikt, leidt tot een vermindering van het aantal werkplekken, kleinere kantoorgebouwen, minder onderhoud en dus structureel lagere kosten. Aan deze flexibele manier van werken geeft ontwerper Wijtse Rodenburg vorm met het nieuwe Ahrend 750-systeem: open en concentratiewerkplekken kunnen afwisselend als project-, studie- of leestafels worden gebruikt. Ook groeit de vraag naar in hoogte verstelbare tafelbladen. Vooral de zit/statafel is vanuit ergonomisch perspectief interessant, onder andere omdat de medewerkers niet de hele dag hoeven te zitten in dezelfde houding.

Over Ahrend 250
Tijdens de Salone del Mobile in Milaan was de nieuwe Ahrend 250-stoel onlangs één van de blikvangers van de Ahrend-collectie. Met dit ontwerp bouwt designer Frans de la Haye voort op de succesvolle Ahrend 240 'Centennial' die hij in 1996 ontwierp ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van Ahrend.
De la Haye licht zijn ontwerpvisie toe: 'Ik houd van heldere vormen. Ahrend 250 is het resultaat van een logische evolutie na tien jaar, waarbij nieuw beschikbare materialen en ruimere comfortmogelijkheden zijn toegepast.
Opvallend aan de Ahrend 250 is dat de rug van de stoel gemaakt is van een translucent velum, dat een schemerige, halfdoorzichtige witte kleur heeft en zich qua vorm aanpast aan het lichaam, waardoor een gelijkmatige drukverdeling zorgt voor een groot comfort. De rugleuning, waarin een aparte lendensteun ter ondersteuning is geplaatst, is over een groot traject zittend verstelbaar.
De Ahrend 250-stoel is bestemd voor diegene die specifiek zoekt naar een product dat de toon zet in representatie, gebruik van hoogwaardige materialen en eigentijds ontwerp. De stoel is ontworpen volgens de veeleisende Europese norm 1335.

Lustrumeditie 100% Design
100% Design is één van de belangrijkste vakevenementen op het gebied van interieurdesign in Nederland. Op 100% Design laten fabrikanten, ontwerpers, importeurs en agenten van onder andere meubelen, licht, textiel, materialen en vloeren hun nieuwste producten zien. Ook vakbladen en beroepsverenigingen zijn vertegenwoordigd. De lustrumeditie van 100% Design vindt plaats in de Van Nelle Ontwerpfabriek met haar fraaie architectuur. Architecten, interieurarchitecten, ontwerpers, facility managers, dealers en andere vakmensen kunnen het evenement op 15, 16 en 17 juni bezoeken. Op zaterdag 17 juni is ook de consument met een bijzondere belangstelling voor topdesign welkom.

Trefwoorden: Kantoorinrichting, Kantoormeubilair, Kantoorstoelen