Estel exclusieve distributeur van Ahrend stoelen

Door: Koninklijke Ahrend  13-03-2006
Trefwoorden: Samenwerking, Kantoormeubilair, Kantoorinrichting

Estel exclusieve distributeur van Ahrend stoelen Samenwerking tussen Koninklijke Ahrend NV en Italiaanse branchegenoot Estel

Kantoorinrichtingspecialist Koninklijke Ahrend NV is een samenwerkingsverband aangegaan met zijn Italiaanse tegenhanger Estel. Onder deze overeenkomst treedt Estel op als exclusief distributeur voor de stoelen uit de Ahrend 350- en Ahrend 230-serie op de Italiaanse markt. De samenwerking zal worden bevestigd op de aankomende Salone Internazionale del Mobile, waar beide partners prominent aanwezig zijn.

Estel is een van de grootste Italiaanse producenten van kantoorinrichtingsproducten en scheidingswanden, en is een belangrijke speler op de Italiaanse markt. In aanvulling op het uitgebreide dealernetwerk heeft Estel 10 eigen vestigingen in de Italiaanse steden Rome, Milaan, Vicenza, Padua, Turijn, Verona, Bologna, Bari, Napels en Florence; de stoelen van Ahrend zullen voornamelijk via deze eigen vestigingen worden verkocht.

Ter afronding van het assortiment was Estel op zoek naar een internationale leverancier van stoelen voor het top- en hogere middensegment van de Italiaanse inrichtingsmarkt. Na een presentatie van de stoelencollectie van Ahrend was Estel met name onder de indruk van de Ahrend 230 en Ahrend 350, twee uiterst succesvolle producten in het assortiment van Ahrend.

Alberto Stella, de eigenaar van Estel, is verguld met de uitbreiding van zijn assortiment. "De stoelen van Ahrend met hun mooie en professionele constructie en hun prachtige, tijdloze design passen perfect binnen onze collectie. Daarom geven wij de Ahrend 350 en de Ahrend 230 een prominente plek op onze stand op de Salone Internazionale del Mobile, die in april in Milaan wordt gehouden."

Ahrend CEO Theo van der Raadt zegt hierover: "Deze samenwerking past prima binnen onze strategie voor internationalisering en stelt ons in staat in één klap een goede positie op te bouwen in Italië, het ultieme designland. Ahrend zal dit jaar, voor de tweede keer op rij, zeer zichtbaar aanwezig zijn op de befaamde Salone Internazionale del Mobile. Onze aanwezigheid daar zal Ahrend nog steviger op de kaart zetten in Italië."
Ahrend beschikt in Milaan niet over een conventionele 'stand', maar betrekt een grote ruimte van 600 m2 in de culturele 'hotspot' Zona Tortona, de 'wijk' voor designers en architecten.

Trefwoorden: Kantoorinrichting, Kantoormeubilair, Samenwerking