Elycio Talen combineert het beste van twee werelden

Elycio Talen combineert het beste van twee werelden van Laudis Holding

Door: Laudis Holding  26-11-2007

Rijswijk, 26 november 2007 – Elycio Talen (voorheen Elsevier), expert in intensieve taal-en-cultuur-trainingen, combineert het beste van twee werelden en zet computerondersteund materiaal in om haar trainingen nog effectiever te maken. Het e-learning programma TELL ME MORE en het digitaal examen BULATS - waaraan Elycio Talen studenten onderwerpt - zijn de beste in hun soort. Elycio Talen biedt sinds 1966 professionele cultuur- en taaltrainingen. Door beide werelden te verenigen, worden de leermomenten met de trainer nog productiever, zodat deelnemers het maximale rendement uit hun taaltraining halen.

Elycio Talen ziet een toenemende vraag naar taaltrainingen. Volgens Elycio Talen wordt dit veroorzaakt door de gunstige economische ontwikkeling én het besef dat in landstalen beter doelen worden bereikt. Na de teneur dat algemene taalkennis volstond, is er nu behoefte aan perfecte beheersing van een taal op het eigen vakgebied (technisch, juridisch, medisch, diplomatiek), maar ook aan bijvoorbeeld de perfecte beheersing van de landstaal op een hoofdkantoor. Dat vereist taalbeheersing op een hoog niveau, zodat de taal een cultuurdrager wordt.

Blended learning
Elycio Talen signaleert dat deelnemers steeds minder tijd hebben en effectiever met hun tijd om willen gaan. Voor deze groep biedt Elycio Talen een taaltraining op afstand. Dit is een e learningtraject waarin deelnemers oefenen met spreek-, luister-, schrijf- en leesvaardigheden, met e mailbegeleiding van de trainer.

Inmiddels gebruikt een groot deel van de studenten de computer als ondersteuning bij de taal-en-cultuurtrainingen van Elycio Talen. Caroline Kunen van Elycio Talen verwacht dat dit binnen enkele jaren zal doorgroeien tot honderd procent: ”Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat e-learning nooit de trainers zal vervangen. Het is een prachtig aanvullend leermiddel en verhoogt de productiviteit van de contactmomenten. Maar de interactie tussen trainer en cursist, daar draait het om: het invullen van een stuk maatwerk, gesprekken over werk, hobby’s, passies en niet te vergeten de input van de cultuurcomponent/omgangsvormen in het programma. Dat maakt elke training uniek. Het komt er op neer dat je met een goede taaltraining je beter en meer zaken doet. Door de training te ondersteunen door e-learning, wordt de training effectiever en het rendement nog eens vergroot.”

Optimaal gebruik van moderne leermiddelen
Elycio Talen vervangt de trainer niet door de computer, maar zet in wat of wie de meeste meerwaarde biedt in een bepaalde fase. Toetsen, huiswerkopdrachten en ‘onderhoud’ achteraf, kunnen de cursisten op afstand doen. ”Waar studenten nog wel eens van staan te kijken, is dat computerondersteund leren veel verder gaat dan het aanklikken van antwoorden op meerkeuzevragen. Het zijn spreek-, luister-, schrijf- en leesvaardigheden, met e mailbegeleiding van de trainer, die op zijn of haar beurt dus weer de computer ondersteunt”, zegt Caroline Kunen. Caroline is de e-learning expert van Elycio Talen, die meer en meer aanhangers werft voor online leren. Door aan elke cursist tijdens de intake te laten zien hoe het programma werkt, groeit het enthousiasme om interactief bezig te zijn met huiswerkmodules. Het overstijgt ruimschoots de mogelijkheden van een traditioneel leerboek en men kan altijd en overal inloggen. ”Dat kan in alle rust thuis of in een uurtje op het werk”, zegt Caroline Kunen. ”En onze studenten kunnen tot ver na de training blijven oefenen met de trainingsstof. Het succes staat of valt met herhaling.”

”Zonder moe te worden blijft de computer dingen herhalen waar de student leertechnisch moeite mee heeft. Denk bijvoorbeeld aan uitspraakoefeningen. Toetsen op beginnerniveau doet hij geheel objectief en dat werkt wel eens ontnuchterend voor wie aangeeft een taal ’uitstekend’ te beheersen in ’woord en geschrift’. Het maakt de volgende training wel zo gericht.” De meeste cursisten vinden huiswerk maken een stuk minder saai dankzij TELL ME MORE. Met audio- en videomateriaal, een digitaal woorden- en grammatica boek en talloze oefeningen wordt het thuis leren wel heel compleet en gemakkelijk.

BULATS
Feilloos inschatten van het taalbeheersingniveau in het Duits, Engels, Spaans en Frans, doet Elycio Talen sinds dit jaar met de internationaal erkende taaltoets BULATS (Business Language Testing Service). BULATS is ontwikkeld door de Universiteit van Cambridge in samenwerking met de Alliance Française, het Goethe-Institut en de Universidad de Salamanca. BULATS test snel, objectief en accuraat de zakelijke taalkennis van medewerkers. BULATS is adaptief: het programma toetst eerst het kennisniveau, geeft daarbij opdrachten die steeds worden aangepast aan het laatst gemeten niveau. BULATS blijft vragen stellen tot hij een consistent taalniveau meet.
Met de computer toets je het niveau en train je de routine. Met de trainer train je de perfectie en de finesses en bereik je een natuurlijk taalvermogen.

Over Elycio Talen
Elycio Talen is sinds 1966, tot voor kort onder de naam Elsevier Talen, actief in het verzorgen van professionele cultuur- en taaltrainingen en vertalingen. Elycio Talen is gevestigd in Amsterdam, Arnhem, Enschede, Papendrecht, Rijswijk en Brussel en telt meer dan 200 medewerkers. Elycio Talen maakt deel uit van de Laudis Group of Companies. Meer informatie is te vinden op www.elyciotalen.nl.

Meer informatie voor de pers
Elycio Talen
Bert Duisenberg
t. (070) 399 24 71
e. [email protected]

PublieksWerk B.V.
Piet van Reeuwijk
t: (020) 486 21 39
e: [email protected]


Contact Laudis Holding

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share