Talenwonders in Zeist

Talenwonders in Zeist van Laudis Holding

Door: Laudis Holding  17-01-2008

ZEIST – Vorige week opende Elycio Talen (voorheen Elsevier Talen), expert in taal- en cultuurtrainingen, haar deuren in Zeist. Hiermee is de regio een professioneel taal-en cultuurinstituut rijker. Van Armeens tot Zweeds, alle mogelijke talen worden aangeboden op maat en getraind door native speakers. Het taalinstituut voorziet daarmee in een toenemende behoefte.


Elycio Talen ziet een voortdurend groeiende vraag naar taaltrainingen, professionele vertalingen en andere taaloplossingen. Volgens Elycio Talen wordt dit veroorzaakt door de gunstige economische ontwikkeling, de mondialisering van het bedrijfsleven én het daarmee toenemende belang voor professionals van het spreken van meerdere talen. Het hebben van algemene kennis van een of meerdere talen volstaat in de huidige arbeidsmarkt niet meer. Er is steeds meer behoefte aan de perfecte beheersing van een taal op het eigen vakgebied (technisch, juridisch, medisch). Elycio Talen richt zich er dan ook op om de training geheel af te stemmen op de persoonlijke wensen van de deelnemer, zodat de taal- en cultuurkennis die tijdens de training opgedaan worden direct in de praktijk toegepast kunnen worden. De klanten van Elycio Talen komen uit alle sectoren van het bedrijfsleven, overheid en non-profit organisaties.

Een specifieke markt zijn de expats. Werken in het buitenland wordt immers steeds meer een trend in Nederland. Naast de internationalisering van de arbeidsmarkt, hebben veel professionals de wens om met hun vaardigheden in het buitenland een toekomst op te bouwen. Maar bij de droom van in het buitenland werken en wonen komt veel kijken. Men moet met de cultuurverschillen kunnen omgaan, anders wordt wonen en werken in een ander land bij voorbaat geen succes. Een maatwerktraining bij Elycio Talen geeft toekomstige expats de kans om zich uitgebreid te verdiepen in de taal, cultuur en omgangsvormen van het land, en zorgt hiermee voor een perfecte voorbereiding op de toekomstige omgeving.

Elycio Talen is sinds 1966, tot voor kort onder de naam Elsevier Talen, actief in het verzorgen van professionele cultuur- en taaltrainingen en vertalingen. Elycio Talen is gevestigd in Amsterdam, Arnhem, Enschede, Papendrecht, Rijswijk en Zeist en telt meer dan 200 medewerkers. Alle trainers zijn native speakers. Elycio Talen maakt deel uit van de Laudis Group of Companies. Meer informatie is te vinden op www.elyciotalen.nl.

Noot voor de redactie:
Elycio Talen Zeist: Dick Krijnen op 030-267 7700.
Elycio Talen Amsterdam: Iduna Schrijvers op 020-4160788.


Contact Laudis Holding

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share