17 juni Open avond opleiding sportmassage en massage

Door: Leffelaar Opleidingen  13-06-2008
Trefwoorden: Massage, Sportmassage, Stoelmassage

Amsterdam, 14 juni 2009

Amsterdam - Leffelaar Opleidingen / Veerman College houdt op woensdag 17 juni een open avond over haar totale cursusaanbod. De open avond wordt gehouden van 19.00 tot 21.00 uur gehouden in het gebouw LEFFELAAR aan de IJselstraat 24 te Amsterdam. Leffelaar opleidingen/Veerman College geeft de cursussen al meer dan 40 jarig bestaan en is daarmee één van de oudste opleidingen in Nederland. Leffelaar opleidingen/Veerman College verzorgt meer dan een twintigtal cursussen op het gebied van massage en sportverzorging (zoals (sport)massage, voetreflexzone-, stoel-, bindweefsel- en AQAMA®-massage, haptische massage, en tal van andere perimedische opleidingen .

Leffelaar opleidingen/Veerman College leidt cursisten op voor het sportmasssage diploma van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) maar ook voor het sportmassage diploma van de Nederlandse Examenstichting in de Sport- & Perimedische Gezondheidszorg (NESPG). Het is de cursist vrij om zijn/haar eigen keuze te maken. De praktijkgerichte cursus sportmassage duurt een schooljaar en omvat 30 studieavonden. De groepsgrootte is maximaal 20 deelnemers. Christa Veerman, eigenaar/directeur van Leffelaar opleidingen/Veerman College: “Wij attenderen onze toekomstige studenten altijd op het feit dat het een pittige opleiding is, maar als je goed gemotiveerd bent, is er een zeer grote kans van slagen, maar als je geslaagd bent dan heb je ook een behoorlijke kennis van de anatomie en fysiologie van de mens”

Leffelaar opleidingen/Veerman College is erkend door het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS), alsmede de Nederlandse Examenstichting in de Sport- & Perimedische Gezondheidszorg (NESPG), de VOMAS (Vereniging Opleiders Massaage & Sp[ortverzorging) en de BMS Leffelaar (Beroepsbelangenvereniging) Het NGS en NESPG zijn de twee instanties die de examens sportmassage af nemen in Nederland, terwijl de NESPG (sinds 1968) het examen Massage afneemt.

De cursus sportmassage en massage (voor een groot deel dezelfde vakken, maar geen sportgerichte behandelingen) is gebaseerd op de leerervaring van Christa Veerman, die een officieel 1e graads docente (Min. van Onderwijs) op het gebied van fysiotherapie is met als specialisatie massage. Naast een eigen schoolwerkboek worden de lessen ondersteunt met de allermodernste lesmiddelen. In 2008 is de opleiding gestart met een digitale leeromgeving en was daarmee de eerste opleiding op haar vakgebied die die mogelijkheid bood. Alle aan de opleiding verbonden docenten zijn zeer gespecialiseerd in de vakken die zij onderwijzen. Behalve de theoretische vakken ligt de nadruk ook op de praktijk vakken. Het uitvoeren van goede massagehandgrepen is een kwestie van veelvuldig oefenen.
Sinds de oprichting van Leffelaar in 1968 hebben duizenden sportmasseurs (sportmasseuses) en masseurs (masseuses) de cursus met succes doorlopen.

Voor nadere informatie over de cursussen en studie mogelijkheden bij Leffelaar opleidingen/Veerman College of over de open avond kunt u contact opnemen (tel; 020-6642437) met Marieke van Veen of Christa Veerman. De cursussen starten in september 2009

Trefwoorden: Haptischemassage, Massage, Sportmassage, Stoelmassage, Voetreflexzonemassage,