Bilsom ImpactTM Sport: De ultracompacte en geluidsversterkende schuttersoorkap

Bilsom ImpactTM Sport: De ultracompacte en geluidsversterkende schuttersoorkap van Linden & Barbosa

Door: Linden & Barbosa  30-05-2007

PERSBERICHT

Bilsom ImpactTM Sport - De ultracompacte en geluidsversterkende schuttersoorkap

Parijs, 30 mei 2007 - Bilsom, een merk van Bacou-Dalloz, stelt een nieuwe oorkap voor die speciaal werd ontwikkeld voor de professionele en amateur-schutter: de ImpactTM Sport. De ImpactTM Sport heeft een specifiek ontwerp voor gebruik op de schietbaan of in het veld en beschermt de drager tegen schadelijk geluid maar laat hem of haar toe het contact met de omgeving te behouden.

Bilsom® Impact Sport biedt zijn gebruikers het beste van twee werelden. Je hoort wat er rondom gebeurt, maar toch blijven je trommelvliezen beschermd tegen luide schoten. Dit maakt het schieten – zowel voor de professionele als voor de amateur-schutter – een stuk veiliger.

ImpactTM Sport maakt gebruikt van ingebouwde directionele microfoons die de bevelen op de schietbaan en andere omgevingsgeluiden tot een veilig niveau van 82 dB versterken, zodat men de omgeving op een natuurlijke manier hoort en dus beter communiceert. Voor de bescherming “luistert” de ImpactTM Sport actief mee en stopt de versterking automatisch zodra de sterkte van het omgevingsgeluid 82 dB bedraagt, waardoor schadelijk geluid doeltreffend wordt geblokkeerd.

De Bilsom Impact Sport oorkap werd speciaal ontworpen voor schutters en jagers. De ultracompacte oorkap heeft een smalle uitvoering met uitsparingen zodat ze niet hinderen bij de terugslag van een geweerschot. Kaki oorkappen bieden bijkomende camouflage tijdens de jacht en worden één met de rest van de jagerskleding.

De Impact Sport oorkappen bieden meer comfort tijdens langdurig dragen wegens de eenvoudig te verstellen gepolsterde leren hoofdband. Door het handige opvouwontwerp kan de oorkap snel in de broekzak of in een apart verkrijgbaar riemtasje worden weggestoken. De opklikbare oorkussens zijn snel en makkelijk te vervangen en verlengen de levensduur van de Impact Sport.

De Bilsom Impact Sport heeft een AUX-ingang zodat u er eenvoudig een MP3 speler of (communicatie) radio op kunt aansluiten. De elektronica werkt tot 350 uren met twee meegeleverde AAA batterijen. Het systeem gaat automatisch uit na vier uur.

De ImpactTM Sport oorkap bezit de door Bilsom gepatenteerde Air Flow Control [AFC] technology. De Air Flow Control biedt een meer gelijkmatige demping over alle frequenties en meer demping bij lage frequenties.

Over Bilsom

Bilsom werd opgericht in Zweden in 1968 en is marktleider in de ontwikkeling van innovatieve technologie voor geluidsbeheersing die in de meest extreme omstandigheden ter wereld worden gebruikt. De synergie tussen vernieuwing en ervaring van Howard Leight® Oordopjes en Bilsom® Oorkappen maken van de Bacou-Dalloz Hearing Safety Group een wereldleider in gehoorbescherming.

Over Bacou-Dalloz

Bacou-Dalloz, wereldleider in design, productie en verkoop van Persoonlijke BeschermingsMiddelen (PBM), is actief op de 5 continenten met ongeveer 6.000 mensen. De Groep specialiseert zich in het bieden van top-tot-teen bescherming, in iedere sector waar mensen risico lopen (productie, bouw, telecommunicatie, civiele bescherming, medische sector, openbare diensten, enz.). De onderneming biedt een volledig gamma beschermingsproducten, gaande van hoofdbescherming (ogen en gelaat, gehoor- en ademhalingsbescherming) en lichaamsbescherming (handschoenen, kleding en schoenen) tot antival bescherming. Bacou-Dalloz is beursgenoteerd op de Eurolist markt van de Euronext beurs in als onderdeel van de SBF 120 index, en komt in aanmerking voor de SRD (Monthly Settlement Service).

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met het PR-bureau van Bacou-Dalloz Benelux: Linden & Barbosa, Jeroen Roovers, jroovers@lindenbarbosa.nl of 020-5893993

Voor meer informatie over de Bacou-Dalloz verkooppunten kunt u terecht bij Bacou-Dalloz Benelux:
Klauwaartslaan 3, 1853 Strombeek-Bever, België
Tel: +32 (0) 22673803 Fax: +32 (0) 22676050
E-mail: infobenelux@bacou-dalloz.com