Primera gaat samenwerking aan met Free Record Shop

Primera gaat samenwerking aan met Free Record Shop van Linden & Barbosa

Door: Linden & Barbosa  05-12-2007

Plastix, de entertainment cadeaucard van Free Record Shop Holding, wordt als eerste in het assortiment opgenomen. De consument kan met Plastix terecht bij Free Record Shop, vanLeest en Fame Music voor onder andere music, movies en games.

De markt van cadeaucards vervangt in razend tempo de huidige cadeaubonnenmarkt. Volgens cijfers van Stored Value Benelux zal in 2010 de cadeaucard markt 1,4 miljard euro bedragen. Primera gaat er vanuit daar een grote rol in te kunnen gaan vervullen. "De traditionele cadeaubon kent veel nadelen. Te denken valt aan fraude, logistiek en clearing. Een groot voordeel van de cadeaucard is dat je het in tegenstelling tot een bon met waarde, overal in de winkel kan presenteren." aldus Joost Bakker, marketingmedewerker bij Primera.

Primera heeft een uitgebreid promotioneel programma ontwikkeld om de diverse cadeaucards onder de aandacht te brengen. Zo wordt er onder 2 miljoen huishoudens een folder verspreid die klanten binnen het marktgebied attent zullen maken dat Primera de cadeaucards gaat verkopen. "Met onze partner Intersolve is het mogelijk om iedere winkelketen aan ons netwerk toe te voegen. Dankzij ons Virtual Private Network (VPN) kunnen wij op snelle en efficiënte wijze deze dienstverlening aan ons assortiment toevoegen." meldt Bakker.

Primera ziet onder andere een grote rol weggelegd voor winkelketens met weinig vestigingen. "Met bijna 400 winkels en wekelijks ruim 800.000 kopende klanten biedt Primera een netwerk dat voor veel partijen interessant kan zijn. Daarnaast bieden wij de klant een one stop shop concept, aangezien wij ook specialist zijn in wenskaarten, een veelvoudig voorkomende combinatieaankoop." licht Gert van Doorn, formule manager commercie, toe. "Opvallend is dat voordat het concept door ons naar buiten werd gebracht er verschillende retailers waren die ons spontaan hebben benaderd. De praktijk wijst dus nu al uit dat veel retailers positief aankijken tegen de verkoop van hun cadeaucard bij Primera", voegt Bakker hier aan toe. Inmiddels heeft Primera een akkoord bereikt met Free Record Shop. "Omdat onze locaties elkaar versterken en cadeaukaarten perfect in het assortiment van Primera passen, draagt deze stap bij aan het succes van Plastix." aldus Krimo Maadi, hoofd new business development bij Free Record Shop.

- EINDE PERSBERICHT -

Noot aan de redactie (niet voor publicatie):

Deze persinformatie wordt u toegestuurd door Linden & Barbosa in opdracht van Coöperatie Primera. Voor extra informatie, interviews en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Jeroen Roovers, [email protected] of Christine van der Linden, [email protected], tel. 020-5893993.

Coöperatie Primera b.a. is een organisatie van, voor en door zelfstandige ondernemers, opgericht in 1991. Naast de inmiddels 370 aangesloten zelfstandige ondernemers kent Coöperatie Primera b.a. twee participanten. Dit zijn British American Tobacco The Netherlands B.V. en Agio Cigars. De participanten ondersteunen de coöperatie. Alle activiteiten van Coöperatie Primera b.a. zijn gericht op het commerciële en bedrijfseconomische succes van de zelfstandige ondernemers, die dan ook de meerderheid van de aandelen in eigendom hebben.