Timberland en Sperian Protection verlengen hun exclusieve vierjarige overeenkomst

Timberland en Sperian Protection verlengen hun exclusieve vierjarige overeenkomst van Linden & Barbosa

Door: Linden & Barbosa  05-12-2007

Het Timberland PRO merk biedt een complete serie van voetbescherming, handschoenen en werkkleding die speciaal werd ontwikkeld om tegemoet te komen aan de behoeften van klanten die werk verrichten in veeleisende omgevingen. Tegelijk is het Timberland PRO merk een belangrijke speler geworden op de Europese markt door de gecombineerde expertise van Timberland en de Sperian Protection Groep. Overigens heeft de overeenkomst bij de twee ondernemingen geleid tot hogere kerncompetenties betreffende persoonlijke beschermingsmiddelen, waaronder functionaliteit, design en knowhow.

Onder de licentieovereenkomst zal Sperian Protection gedurende de komende vier jaar de verantwoordelijkheid dragen voor de ontwikkeling, productie en verkoop van de Timberland PRO® producten. Timberland koos voor Sperian Protection vanwege hun kennis van gebruikersbehoeften, veiligheidsstandaarden en de kwaliteit van hun professionele distributienetwerk.

De Timberland PRO® collectie is beschikbaar via een distributienetwerk dat zich richt op professionele afnemers in de bouw, bosbouw, tuinaanleg, landbouw en handelaren. Het assortiment omvat een volledige reeks van veiligheidsschoenen, werkkleding en beschermingshandschoenen van hoge kwaliteit voor professionals die de hoogste kwaliteit eisen op hun werkplek.

Sperian Protection, voorheen Bacou-Dalloz, vervaardigt en verkoopt sinds 2004 veiligheidsschoenen, werkkleding en beschermingshandschoenen in Europa onder de merknaam Timberland PRO®. Al deze producten zijn exclusief ontworpen voor werkende professionals.

Over Timberland

Timberland PRO® werd in 1998 in de Verenigde Staten en in 2000 in Europa opgericht. Het voorziet in een volledige reeks van veiligheidsschoenen. Onder de licentieovereenkomst met Sperian Protection, werd de reeks uitgebreid met beschermende kleding en handschoenen.

Het gamma is gericht op professionals in de bouw, bosbouw, op vaklui in diverse sectoren en iedereen die onder extreme omstandigheden werkt en waarvoor comfort, prestaties en bescherming essentieel achten voor hun welzijn. Timberland PRO® stelt dan ook alles in het werk om aan deze behoeften tegemoet te komen. Het partnerschap met Sperian Protection is een bewijs van de overtuiging om het beste comfort en de hoogste bescherming te bieden aan de gebruikers van de Timberland PRO® producten.

Over Sperian Protection

De Bacou-Dalloz Groep heeft in augustus 2007 een naamswijziging ondergaan en heet nu Sperian Protection. De Sperian Protection Groep is actief in de vijf continenten en biedt aan 6000 mensen in 38 productievestigingen een werkplek. Sperian Protection is beursgenoteerd op de Eurolist markt van de Parijse Euronext beurs en komt in aanmerking voor de SRD (Monthly Settlement Service).

De Sperian Protection Groep ontwerpt en fabriceert haar eigen producten. Het bedrijf biedt een volledig gamma aan veiligheidsuitrusting onder de merknamen Sperian, Howard Leight by Sperian en Miller by Sperian. Tot de aangeboden artikelen behoren hoofdbescherming (oog/gelaat, gehoor en ademhaling), lichaamsbescherming (kleding, handschoenen en schoenen), en antivalbescherming. Deze uitrusting is altijd state-of-the-art en voldoet aan alle vigerende normen. De uitrusting integreert eveneens comfort en design.

De Sperian Protection Groep voorziet in “top-tot-teen bescherming voor mensen” in alle activiteitssectoren (algemene industrie, bouw en openbare werken, telecommunicatie, de medische sector, openbare diensten, civiele bescherming, petrochemie, lassen, bosbouw en parken, enz.) via een wereldwijd netwerk van partners-verdelers.

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met het PR-bureau van Sperian Protection Benelux:

Linden & Barbosa
Jeroen Roovers
E: [email protected]
T: 020-5893993
F: 020-5893996

Voor meer informatie over de Sperian Protection verkooppunten kunt u terecht bij Sperian Protection Benelux:

Klauwaartslaan 3
1853 Strombeek-Bever, België
E: [email protected]
T: +32 (0) 22673803
F: +32 (0) 22676050