Wederom omzetstijging Primera in derde kwartaal

Wederom omzetstijging Primera in derde kwartaal van Linden & Barbosa

Door: Linden & Barbosa  26-11-2007

De omzet in goederen steeg met 4%, deze stijging is onder andere te danken aan de assortimenten boeken (+27%) en rokersbenodigdheden (+16%). Daarnaast zorgt het nieuwe private label zoetwaren voor een stijging van 5%. De stijgingen zijn met name te danken aan de commerciële aanpak in het eerste half jaar: de verbeterde presentatie/zichtbaarheid van de assortimenten in de winkels. Volumeacties en de vernieuwde aanpak van de folder zorgden voor meer traffic.

Hoge jackpotstanden stuwen omzet kansspelen
Naast de goederen is er ook een stijging van 4% te zien bij diensten, waarbij vooral de omzet in kansspelen blijft doorgroeien. De hoge jackpotstanden hebben hier voor een groot deel aan bijgedragen. Primera ziet haar klanten wederom meer besteden, de gemiddelde besteding steeg met 6%.

Verwachting eind 2007
Het betreft hier de autonome groei en daarmee alleen de 350 winkels die langer dan een jaar open zijn. Inmiddels heeft Primera in dit jaar meer dan 20 nieuwe winkels aan haar ledenbestand toegevoegd. Naar verwachting zal de omzet eind 2007 de grens van 400 miljoen ruimschoots overschrijden.


= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = (Einde) = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
Noot aan de redactie:

Deze persinformatie wordt u toegestuurd door Linden & Barbosa in opdracht van Coöperatie Primera. Voor extra informatie, interviews en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Christine van der Linden, [email protected] of Jeroen Roovers, [email protected], tel. 020-589 3993.

Coöperatie Primera b.a. is een organisatie van, voor en door zelfstandige ondernemers, opgericht in 1991. Naast de inmiddels 370 aangesloten zelfstandige ondernemers kent Coöperatie Primera b.a. twee participanten. Dit zijn British American Tobacco The Netherlands B.V. en Agio Cigars. De participanten ondersteunen de coöperatie. Alle activiteiten van Coöperatie Primera b.a. zijn gericht op het commerciële en bedrijfseconomische succes van de zelfstandige ondernemers, die dan ook de meerderheid van de aandelen in eigendom hebben.