Willson consolideert zijn leiderschap met de lancering

Willson consolideert zijn leiderschap met de lancering van Linden & Barbosa

Door: Linden & Barbosa  30-05-2007

PERSBERICHT

Willson consolideert zijn leiderschap met de lancering van OPTIFIT TWIN, het nieuwe volgelaatsmasker

Maart 2007 – Willson, een Bacou-Dalloz merk, wereldleider in persoonlijke beschermingsmiddelen – lanceert OPTIFIT TWIN, een nieuw volgelaatsmasker voor ademhalingsbescherming en meteen de meest rendabele oplossing op dit gebied. Gegroeid uit de combinatie van diverse Willson technologieën, biedt dit herbruikbare volgelaatsmasker met dubbele filter een uitzonderlijk hoog draagcomfort én een superieur beschermingsniveau.

REUSACHTIG COMFORT
OPTIFIT TWIN levert een uniek draagcomfort dankzij de siliconen gelaatsdichting. Dit nieuwe Willson masker past direct bij iedereen want het is beschikbaar in drie maten. De zachte U-vormige waterdichte dichting voelt aan als een tweede huid.
Via het ingebouwde spraakmembraan en het uitademventiel vlak voor de mond kunnen gebruikers makkelijk met elkaar communiceren.

VOOR PERFECT ZICHT, VAN TOP-TOT-TEEN
Het OPTIFIT TWIN polycarbonaat vizier met superieure optische kwaliteiten biedt een onvervormd zicht. Het ergonomisch gevormde binnenmasker uit siliconen voorkomt het aandampen van het vizier.

Het wijde gezichtsveld (van links naar rechts en boven naar onder) laat operatoren toe om in volledige veiligheid te werken.

Dit persoonlijk beschermingsmiddel van Willson voldoet ruimschoots aan de Europese norm EN 136:1998 Klasse 2. Er wordt al een volledige veiligheid gegarandeerd bij een gezichtsveld van 85% voor een minimum normvereiste van 70%.

COMPLETE VEILIGHEID
De bescherming van OPTIFIT TWIN wordt nog geoptimaliseerd door de eenvoudige assemblage van componenten en de weinige onderdelen.

Het klik-en-vast systeem vergrendelt de filter met een hoorbare klik voor meer veiligheid.

De OPTIFIT TWIN van Willson vereist eenvoudig onderhoud voor langdurig gebruik, terwijl de gebruiker blijft genieten van een hoogwaardige bescherming.

TALRIJKE TOEPASSINGEN
Het OPTIFIT TWIN masker is multifunctioneel, want het is bruikbaar in de productie en de behandeling van chemicaliën, in de bouw en openbare werken, de medische en farmaceutische industrie, automobielnijverheid en onderhoud, verven, oppervlaktebehandelingen, in de houtindustrie en tuinbouw.

Naargelang de behoefte van de gebruiker biedt Willson een scala aan Willson T-serie filters tegen diverse soorten stof en rook, en tegen gassen en dampen van klasse P3 tot ABEKP2.

Over Willson
Als marktleider op het gebied van ademhalingsbescherming levert Bacou-Dalloz uitrusting met ongeëvenaarde kwaliteit voor wat betreft veiligheid, comfort en licht gewicht. De Divisie Ademhaling van Bacou-Dalloz biedt een volledige reeks bescherming: wegwerpmaskers, halfgelaatsmaskers en volgelaatsmaskers, filterelementen, open of gesloten ademcircuits, gasdetectie en collectieve beschermingssystemen. Deze producten spelen een voorname rol op de meest risicovolle werkplekken en behoeden operatoren tegen risico’s in gevaarlijke beroepen, en meer in het bijzonder de petrochemie, scheepsbouw, nucleaire industrie, civiele bescherming (politie, leger) en brandweer.

Over Bacou-Dalloz

Bacou-Dalloz, wereldleider in het ontwerp, de productie en de verkoop van Persoonlijke BeschermingsMiddelen (PBM), is actief op de 5 continenten met ongeveer 6.000 mensen. De Groep is gespecialiseerd in het bieden van top-tot-teen bescherming, in iedere sector waar mensen risico lopen (productie, bouw, telecommunicatie, civiele bescherming, medische sector, openbare diensten, enz.). De onderneming biedt een volledig gamma beschermingsproducten, gaande van hoofdbescherming (ogen en gelaat, gehoor- en ademhalingsbescherming) en lichaamsbescherming (antival, handschoenen, kleding en schoenen).
Bacou-Dalloz is beursgenoteerd op de Premier Marché Euronext Paris SA als onderdeel van de SBF 120 index, en komt in aanmerking voor de SRD (Monthly Settlement Service).

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met het PR-bureau van Bacou-Dalloz Benelux: Linden & Barbosa, Jeroen Roovers, jroovers@lindenbarbosa.nl of 020-5893993

Voor meer informatie over de Bacou-Dalloz verkooppunten kunt u terecht bij Bacou-Dalloz Benelux:
Klauwaartslaan 3, 1853 Strombeek-Bever, België
Tel: +32 (0) 22673803 Fax: +32 (0) 22676050
E-mail: infobenelux@bacou-dalloz.com