MAAKUM richt zich op groen internetgebruik

MAAKUM richt zich op groen internetgebruik van Maakum Websites

Door: Maakum Websites  18-08-2009
Trefwoorden: Website, Internet, Websites

Het Amsterdamse internetbedrijf Maakum gaat op de groene toer. Maakum, dat gebruikers in staat stelt eenvoudig hun eigen site te bouwen en onderhouden, heeft haar servers in een klimaatneutraal datacenter ondergebracht. Paul Bookelman van Maakum: “Inmiddels hosten we de sites van honderden mensen en bedrijven. Mooi, maar daarmee dragen we tegelijkertijd bij aan koolstofuitstoot. We willen eraan meewerken om internetgebruik milieuvriendelijker te maken.”

EvoSwitch
Sinds kort heeft Maakum al haar servers ondergebracht bij EvoSwitch, een van de eerste klimaatneutrale datacenters in Nederland . In 2008 realiseerde Evoswitch een energiebesparing, die veertig procent hoger lag dan die van een traditioneel datacenter. Helga Schoemaker van Maakum: “Dat is echt indrukwekkend. En uniek voor zo’n groot datacenter.” Maakum voert inmiddels het label 'The Green Fan' van EvoSwitch: een keurmerk waarmee bedrijven kunnen laten zien dat ze een actieve, positieve bijdrage leveren aan het terugdringen van CO2-uitstoot.

HIER en Cleanbits
Ook de HIER-coalitie, een samenwerking van veertig maatschappelijke organisaties die zich inspannen voor het milieu, heeft Maakum toestemming gegeven haar logo te voeren.
Om ook haar klanten de kans te geven om zich te profileren als duurzaam ondernemer of gebruiker, heeft Maakum zich aangesloten bij Cleanbits. Bezitters van een Maakum-website kunnen op www.cleanbits.nl een 'greencheck' doen en hun site laten registreren als ‘groen gehoste site’.


Meer informatie?
Bel of mail Helga Schoemaker of Paul Bookelman: 020-4236866, info@maakum.nl

Of kijk op http://www.maakum.nl/klimaatneutrale-website/

Trefwoorden: Cleanbits, Co2 Uitstoot, Evoswitch, Groene Hosting, Internet, Klimaatneutraal, Website, Websites