Ziekenhuis op Bonaire zet (pre)gepensioneerde artsen in

Door: Medicalwork B.V.  16-05-2011
Trefwoorden: Arts, Vacature, Flexibel

PERSINFORMATIE

Ziekenhuis op Bonaire zet (pre)gepensioneerde artsen in

Amsterdam, 17 mei 2011 – Stichting Mariadal en het ziekenhuis Hospitaal San Francisco  op Bonaire hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten met MedicalWork, het netwerk van (pre)gepensioneerde medisch specialisten. Vanaf juli 2011 zullen de eerste specialisten starten om op tijdelijke basis hun expertise in te zetten bij de gezondheidszorg op Bonaire.

“Voor aangesloten medisch specialisten geldt dat het nuttige met het aangename wordt gecombineerd”, stelt Steef van ’t Pad Bosch van MedicalWork. “Gedurende een aantal maanden zullen specialisten werkzaam zijn in de directe patiëntenzorg op het eiland. Op deze wijze zal de werkdruk van de zittende groep medisch specialisten worden verlicht en zal de continuïteit in expertise en deskundigheid toenemen.”

Middels de website van MedicalWork kunnen (pre)gepensioneerde artsen gemakkelijk aangeven zich beschikbaar te willen stellen voor deze mogelijkheid. Specialisten die hun registratie hebben en tijdelijk hun kennis willen inzetten bij de zorg op Bonaire kunnen zich geheel vrijblijvend en zonder consequenties aanmelden.

MedicalWork is het netwerk van (pre)gepensioneerde medisch specialisten die de wens hebben om bezig te blijven met hun specialisme. Aangesloten specialisten kenmerken zich door hun uitgebreide vakinhoudelijke kennis en specifieke ervaring. Het netwerk bestaat uitsluitend uit gerenommeerde artsen met uitgebreide staat van dienst. MedicalWork streeft ernaar om de kennis van (pre)gepensioneerde artsen in te zetten bij zorginstellingen om de kwaliteit en de continuïteit van zorg verder te waarborgen.

Noot voor redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
MedicalWork – Steef van ’t Pad Bosch – tel. 06 146 99 707
Of bezoek de website www.MedicalWork.nl  

Trefwoorden: Arbeidsmarkt, Arts, Flexibel, Gepensioneerd, Medisch, Medisch Specialist, Specialisten, Vacature

Andere producten en diensten van Medicalwork B.V.

07-01-2010

Gepensioneerde artsen inzetten bij opleidingen

Amsterdam, 7 januari 2010 – De werkdruk in de zorg zal de aankomende jaren verder toenemen. Daarnaast zullen de arbeidsvoorwaarden voor medisch specialisten verder onder druk komen te staan als de Overheid om macro-economische redenen verder in de kosten van de Zorg gaat snijden. Met als mogelijk gevolg kwaliteitsverlies bij de opleiding van Medisch Specialisten.


Prof. Dr. Klinkhamer benoemd tot voorzitter Medische Adviescommissie MedicalWork van Medicalwork B.V. thumbnail
02-12-2009

Prof. Dr. Klinkhamer benoemd tot voorzitter Medische Adviescommissie MedicalWork

Amsterdam, 2 december 2009 - MedicalWork, het netwerk van (pre)gepensioneerde medisch specialisten, verwelkomt Prof. Dr. Kees Klinkhamer als voorzitter van haar Medische Adviescommissie. De heer Klinkhamer was verbonden als hoogleraar en directeur radiologie aan het Academisch ziekenhuis te Utrecht. Na zijn emeritaat heeft de heer Klinkhamer zich verder verdiept in de verouderingsproblematiek binnen de gezondheidszorg.


Opdrachten in overvloed voor (pre)gepensioneerde arts van Medicalwork B.V. thumbnail
27-10-2009

Opdrachten in overvloed voor (pre)gepensioneerde arts

Amsterdam, oktober 2009 - ‘Artsen met (pre)pensioen werken graag mee bij de opvang van tijdelijke onderbezetting in zorginstellingen. De vaste medisch specialisten hebben het vaak te druk en dat kan ten koste gaan van bijvoorbeeld de kwaliteit van het patiëntencontact op de polikliniek’, aldus Steef van ’t Pad Bosch van MedicalWork, een netwerk van (pre)gepensioneerde medisch specialisten.


11-09-2009

Gepensioneerde artsen als oplossing voor tekort aan medisch specialisten

Amsterdam, september 2009 – Het tekort aan medisch specialisten zal binnen 5 jaar aanzienlijk toenemen. Vanwege de vergrijzing onder de medisch specialisten zal circa 17% van het aantal medisch specialisten stoppen met werken. Uit onderzoek is gebleken dat circa 40% van deze artsen graag flexibel en op tijdelijke basis wil blijven werken. Medisch specialisten hebben de behoefte om hun carrière langzaam af te bouwen vanwege de grote investering in kennis en tijd.

Medic