Database Monsterboard.nl bereikt record van 600 duizend CV’s

Door: Monsterboard.nl  07-04-2006
Trefwoorden: Internet, Hr, Vacaturesite

Amsterdam, 6 april 2006 – Op Monsterboard.nl is afgelopen maand het 600 duizendste CV geplaatst. De CV Database van Monsterboard.nl is hiermee de grootste van Nederland. Vooral in de afgelopen twaalf maanden was een forse toename te zien in het aantal geplaatste CV’s. De database steeg in een jaar tijd met ruim 150 duizend CV’s, een groei van 33%. In de CV’s die erbij zijn gekomen was er met name vraag naar administratieve en commerciële functies.

Werkzoekenden die hun CV geplaatst hebben, kunnen door werkgevers benaderd worden als ze voldoen aan het profiel van een vacature. Steeds meer werkzoekenden maken hier gebruik van en vinden op deze manier hun baan. Het aantal CV’s dat op Monsterboard.nl geplaatst wordt, groeide de afgelopen maanden met gemiddeld 700 per dag.

Administratief en commercieel
In 2005 was er in de nieuw geplaatste CV’s vooral vraag naar banen in de categorieën administratief/secretarieel en commercieel/verkoop. Beide functiecategorieën namen circa 6 procent van het totaal aantal gezochte functies in het beslag. Ook waren er veel werkzoekenden die een baan zochten op het gebied van Marketing, Reclame & PR en bij de overheid (beide 4 procent). Daarnaast was er in 2005 veel vraag naar banen in Algemeen Management en in Personeel & Organisatie (3 procent). Ook veel ICT’ers plaatsten afgelopen jaar hun CV op Monsterboard.nl.

Deze vraag sluit aan bij het aanbod. Want juist in dezelfde sectoren zag Monsterboard.nl over de afgelopen maanden een aanzienlijke stijging van het aantal vacatureplaatsingen. En uit recente cijfers van de Monster Employment Index blijkt eveneens dat de vraag naar administratief personeel de afgelopen maanden sterk is gestegen.

Buitenkansje
De CV Database bevat niet alleen CV’s van mensen zonder werk, maar ook van werkenden die latent op zoek zijn naar een baan. Marc de Vries, Managing Director van Monsterboard.nl: “Je CV plaatsen is een zeer doeltreffende manier om aan een baan te komen, omdat werkgevers direct op zoek gaan naar jou. Juist daarom is het ook een uitstekend middel voor mensen die niet actief op zoek zijn, maar wel openstaan voor een buitenkansje.”

De CV Database van Monsterboard.nl bevat CV’s van werkzoekenden in de verschillende lagen van de arbeidsmarkt en van de meest uiteenlopende opleidingsniveaus.

Trefwoorden: Hr, Internet, Mrm, Vacaturesite

Contact Monsterboard.nl

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share