Hydrus – Postcards EP nu beschikbaar als gratis FLAC-download

Hydrus – Postcards EP nu beschikbaar als gratis FLAC-download van Narrominded

Door: Narrominded  21-04-2009
Trefwoorden: Hydrus Flac Idm Muziek Cd Kettel Lp Ambient

Vanaf nu is Hydrus’ EP Postcards vanaf de Narrominded website niet alleen te downloaden als MP3, maar ook als FLAC. IDM-fans blijken in veel gevallen ook hifi-freaks te zijn, want wij kregen regelmatig de vraag of we een cd-r konden branden, of op een andere manier een lossless versie beschikbaar konden stellen van deze MP3-release. Die is er nu dus in de vorm van deze gratis te downloaden FLAC-bestanden (dit lossless type bestand evenaart de geluidskwaliteit van een cd).

Postcards bevat vijf tracks met Hydrus’ kenmerkende sound: Kristalheldere en gestileerde electronica, laverend tussen IDM, ambient en techno. De EP is hier te downloaden in Flac of MP3 format:
http://www.narrominded.com/catalogue/nm019-hydrus-postcards/

Bekijk hier de videoclip voor ‘Morrax’ op Youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=W9B1uN4Ajvc

Tevens verkrijgbaar:
Hydrus – Interleaves (beschikbaar als CDr + DVDr of gratis MP3 download)
Hydrus’eerste full-length album gaat vergezeld van een DVD waarop Videotroopers drie tracks van beeld voorzien. De twaalf tracks roepen associaties op met acts als Plaid en Autechre en doen de tijden van Artifical Intelligence herleven.

Narrominded Split LP series #2: Hydrus / Kettel (LP, 33rpm)
Op deel 2 van Narrominded’s Split LP serie deelt Hydrus een plaat met Kettel (Reimer Eising uit Groningen). Hydrus levert de duistere ‘Chime’ EP. De nummers hierop lopen uiteen van gruizige IDM tot de drum ‘n bassbeats van het kolkende “Mighty-Tally”. Kettel presenteert op zijn kant de EP ‘Yellow Baron’: Zes tracks met een vrachtlading aan zonnige melodieën en catchy beats die zelfs in Kettel’s discografie hun gelijke niet kennen.

Over Hydrus:
De Amsterdamse sonologen Herman Wilken en Almer Lücke ontmoetten elkaar op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze speelden in rockbands en zijn inmiddels net zo thuis in aleatorische compositie als in het programmeren van beats op het scherpst van de snede.

Over Narrominded:
Het Nederlandse label Narrominded geeft platen en mp3’s uit via winkels, mailorders en internet. In 2000 begonnen we met cd-r’s maar sindsdien hebben we o.a. vinyl, cd’s en mp3’s uitgegeven van rockbands als Boutros Bubba, Gone Bald en Makazoruki, en electronische acts als Hydrus, Living Ornaments, Psychon en Coen Oscar Polack. In 2003 verscheen het eerste deel onze Split LP serie, waarin tot nu toe bijdragen verschenen van Living Ornaments, Accelera Deck, Kettel, Hydrus, Cor Fuhler en Mats Gustafsson.

Voor meer info, zie http://www.narrominded.com


Trefwoorden: Hydrus Flac Idm Muziek Cd Kettel Lp Ambient

Contact Narrominded

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share