Narrominded presenteert drie nieuwe releases van Coen Oscar Polack

Narrominded presenteert drie nieuwe releases van Coen Oscar Polack van Narrominded

Door: Narrominded  14-06-2009
Trefwoorden: Muziek, Cd, India

Narrominded presenteert drie nieuwe releases van de hand van Coen Oscar Polack. De drie albums zijn verkrijgbaar als gratis mp3 downloads, maar ook in een gelimiteerde oplage verkrijgbaar als cd-r in digipack hoesjes. Op dit spannende drieluik neemt Polack u mee van een broeierig Utrechts rivierreservaat naar door regen verzadigde Noord-Indiase berghellingen. De drie uitgaven hebben als bindende factor dat ze zijn gebaseerd op veldopnames. Op The Language of Mountains is Rain verwerkt Polack samen met Herman Wilken (helft van het electronicaduo Hydrus) de opnames in een muzikale context. Geluiden uit De Blauwe Kamer is een verslag van een optreden/installatie in een natuurgebied en The Skipping Monk is een collage van cultuur- en natuuropnames die Polack maakte in India.

NM031 - THE LANGUAGE OF MOUNTAINS IS RAIN
Wilken en Polack namen veldopnames en zelfgeprogrammeerde software als basis voor twee lange improvisaties, waarvan de neerslag op The Language of Mountains is Rain te horen is. De samenwerking kwam tot stand na een gelegenheidsoptreden in de Amsterdamse Zaal 100. Het resultaat is een intrigerend spel met frequenties waarin muziek en noise om het hoogste woord vechten.

NM036 - GELUIDEN UIT DE BLAUWE KAMER
In opdracht van Utrechts Landschap nam Coen Oscar Polack geluiden op in het rivieroeverreservaat De Blauwe Kamer. Hij verwerkte deze in een installatie/performance ter gelegenheid van de opening van een nieuw informatiecentrum in het gebied. Geluiden uit De Blauwe Kamer is een samenvatting van dit evenement. De cd – hoewel gebaseerd op geluiden uit het gebied – vormt een kunstmatig klanklandschap van onnederlandse intensiteit.

NM037 - THE SKIPPING MONK
In oktober en november 2008 bracht Polack zes weken door in India. De 22 geluidsflarden op The Skipping Monk zijn opnames die hij maakte op verschillende plekken op het subcontinent. In de serene rust van de oostelijke Himalaya, maar ook in de kolkende stadsgekte van Kolkata en Mumbai maakte Polack opnames van bezwerende rituelen, haperende electronica en bruisende natuur. De resulterende cd is een avontuurlijke reis op zich.

Voor meer informatie, zie http://www.narrominded.com

 

Trefwoorden: Ambient, Cd, Download, India, Mp3, Muziek, Veldopnames

Contact Narrominded

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share