Narrominded presenteert NM043: Katadreuffe - Quel Gargantua!

Narrominded presenteert NM043: Katadreuffe - Quel Gargantua! van Narrominded

Door: Narrominded  16-05-2009
Trefwoorden: Muziek, Cd, Gitaar

NM043 Katadreuffe – Quel Gargantua! (gratis mp3 download/gelimiteerde cd)
Narrominded presenteert Quel Gargantua!, de debuut-EP van de Nederlandse rockband Katadreuffe.
Met Quel Gargantua! voegt Narrominded het werk van een bijzonder originele band aan haar catalogus toe. Het geluid van Katadreuffe kenmerkt zich door een bijna constante ritmische spanning en een contrast tussen hoge frequentie en atmosferische gitaarpartijen. De band noemt post-hardcore, noise, shoegaze, post-punk and pop als het gaat om directe invloeden.

KATADREUFFE
Katadreuffe werd in 2005 in Amsterdam opgericht en vernoemd naar de hoofdpersoon uit Bordewijk’s Karakter (1938). Niet perse omdat de bandleden nou zo onder de indruk waren van dat boek - hooguit twee van de bandleden hebben het daadwerkelijk gelezen en bij geen van hen staat het in de boekenkast - maar simpelweg vanwege de klankkleur van de naam. Daarnaast: iedere andere bandnaam die je kunt verzinnen bestaat al, en je moet toch wat. Toch?

Katadreuffe heeft vier leden: Ruben Braeken (1984) speelt gitaar; Maarten Broekhuizen (1982) speelt gitaar en zingt; Michiel van Overmeire (1982) speelt bas, synthesizer en zingt; en Timothy Plevier (1982) drumt. Bijna alle leden van Katadreuffe spelen momenteel ook in andere bands.

QUEL GARGANTUA!
In de zomer van 2008 heeft Katadreuffe drie dagen doorgebracht in de Next to Jaap studio van Corno Zwetsloot in Voorhout om hun eerste EP Quel Gargantua! op te nemen en te mixen. Het resultaat is vier strakke rocknummers die in Hoboken, New Jersey door James Plotkin werden gemasterd. De fysieke cd release zit verpakt in een handgemaakt hoesje waar de leden van de band dagen, zo niet weken mee zoet zijn geweest. Bij de downloadversie van Quel Gargantua! zit een gedetailleerde instructie in pdf-formaat aan de hand waarvan gevorderde knutselaars zelf zo’n prachtig hoesje kunnen maken.

TRACKLISTING
1. Porlock
2. DDTd
3. Miniature Matadors
4. MonoTone

De volledige release plus beeldmateriaal van het artwork van Quel Gargantua! en foto’s van Katadreuffe zijn te downloaden van http://www.narrominded.com/catalogue/nm043-katadreuffe-quel_gargantua/

Trefwoorden: Cd, Gitaar, Muziek, Popmuziek, Synthesizer

Contact Narrominded

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share