Met BN'ers op de rode loper: gehandicapte kinderen voor een dag VIP

Met BN'ers op de rode loper: gehandicapte kinderen voor een dag VIP van Nederlandse Stichting Voor Het Gehandicapte Kind

Door: Nederlandse Stichting Voor Het Gehandicapte Kind  04-06-2009

Een dagje uit is voor veel gezinnen met een gehandicapt kind niet zo vanzelfsprekend. Er komt nogal wat bij kijken omdat kinderen met een handicap veel zorg en begeleiding nodig hebben. Door de ouders voor een dag te ontlasten en de kinderen met een handicap gewoon kind te laten zijn, wil de NSGK hun zorgen voor een dag helemaal wegnemen. Een dag die mede mogelijk wordt gemaakt door veel vrijwilligers, donateurs én bekende Nederlanders.

’s Ochtends arriveren de kinderen per limousine, waar de rode loper voor ze uit ligt bij de artiesteningang van Walibi. Onder luid applaus en flitsende camera’s worden de kinderen als echte sterren binnengehaald door BN’ers Henkjan Smits, Sipke Jan Bousema, Marit van Bohemen en Dolores Leeuwin. Aan het eind van de rode loper is er champagne en mogen alle kinderen op een heuse ‘wall of fame’ hun handtekening achterlaten. Zo voelt het om een VIP te zijn.

De gezinnen die dat op prijs stellen krijgen een vrijwilliger die ze de hele dag begeleidt; hij of zij neemt de zorg uit handen zodat ook de ouders lekker kunnen ontspannen. Want een echte VIP heeft natuurlijk een personal assistant.

’s Middags presenteert Henkjan Smits een spetterende show met optredens van de populaire popbandjes RED en HIT! en een echte rolstoelbreakdance. Na de show gaan de gezinnen het park in om te genieten van de vele attracties van Walibi. Zo staan de kinderen een dag lang in de spotlight; op het NSGK Zomerfeest draait alles om hen!


- Einde Persbericht –

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Programma 10 juni:
10.00 Ontvangst gezinnen op de rode loper door BN’ers.
12.00 – 12.45 1ste show door Henkjan Smits
13.00 – 14.45 2e show door Henkjan Smits
14.45 Vrije dagbesteding

Adres Walibi:
Spijkweg 30
8256 RJ Biddinghuizen
U bent van harte uitgenodigd bij deze feestelijke dag aanwezig te zijn. Voor aanmelding en interviews kunt u contact opnemen met Susanne Reuling van NSGK: sreuling[at]nsgk.nl. U kunt ook bellen: (020) 6791200.


Contact Nederlandse Stichting Voor Het Gehandicapte Kind

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share