Astium VoIP telefooncentrale Release 2.0.

Astium VoIP telefooncentrale Release 2.0. van Neonova

Door: Neonova  01-05-2009

Een aantal in het oog springende verbeteringen zijn:

Sterk verbeterd Switchboard
Het Astium Switchboard is de bedienpost van Astium. Met deze software kunnen grote hoeveelheden telefoonverkeer worden verwerkt via de pc. De nieuwe versie is sterk verbeterd en bevat o.a. de volgende functies:
Zet een gesprek 'achter' het huidige gesprek. Deze functie ondersteunt ook 'terugval' zodat een onbeantwoord gesprek automatisch bij de telefoniste terugkomt.
Meerdere telefonistes kunnen een wachtrij beantwoorden.
Ondersteuning voor meerdere bedrijven.

Terugbellen bij in gesprek
Is een collega in gesprek? Druk op de 5 van uw telefoon en u wordt door de centrale gebeld zodra deze collega het huidige gesprek heeft beëindigd. Zodra u heeft opgenomen, belt de centrale de collega voor u.

Tijdschema's nu ook per extensie
Een tijdschema zorgt ervoor dat externe telefoonnummers automatisch worden doorgeschakeld buiten kantooruren. Met Astium 2.0 kunnen tijdschema's ook gekoppeld worden aan interne nummers. Werkt een collega niet op maandag? Dan wordt zijn nummer op maandag automatisch doorgeschakeld naar voicemail, een collega, een wachtrij, etc.

Diverse wijzigingen in de interface
De grafische interface heeft diverse wijzigingen ondergaan. Zo bevat “Mijn Astium” een dashboard. In een oogopslag ziet de medewerker zijn doorschakelingen, kan hij luisteren naar voicemails en opgenomen gesprekken en wachtrij-informatie bekijken. Daarnaast zijn er nog diverse andere wijzigingen aangebracht in de interface, welke het gebruik vereenvoudigen.

Astium 2.1
Aan het einde van het jaar wordt Astium 2.1 verwacht welke in het teken zal staan van clustering en failover support. In Astium 2.0 zijn hiervoor al diverse voorbereidingen getroffen.

Over Astium VoIP telefooncentrale
De Astium (2001) is gebaseerd op de Open Source PBX Asterisk en door NeoNova voorzien van nieuwe functionaliteit, waaronder een grafische interface en een provisioning systeem. De hybride telefooncentrale ondersteunt ISDN, VoIP, GSM, WiFi, DECT en fax.

In 2008 waren er meer dan 10.000 telefoontoestellen aangesloten, verantwoordelijk voor meer dan 7.000.000 gesprekken.

De Astium kent geen licenties en is hierdoor zonder beperkingen inzetbaar.

Website: www.astium.nl