Peter Willemsen is Verpleegkundige van het Jaar 2008

Peter Willemsen is Verpleegkundige van het Jaar 2008 van Nursing

Door: Nursing  22-04-2008
Trefwoorden: Thuiszorg, Verpleegkundige, Verkiezing

Peter is door collega's voorgedragen voor de Nursing Top 100. Dit is een jaarlijkse lijst met verpleegkundigen die het verdienen om in het zonnetje te worden gezet. Uit de Top 100 nomineerde de redactie van Nursing drie verpleegkundigen die uitblinken in collegialiteit, hart voor patiënten en die bovenal het vak van ^verpleegkundige profiel geven. Via de website www.nursing.nl kon het publiek stemmen op zijn favoriet. De andere genomineerden waren Joke Kloosterboer, obstetrie en gynaecologie verpleegkundige in de Isala Klinieken in Zwolle, en Petra Regtvoort, pijn verpleegkundige in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Als verpleegkundige en oncologieconsulent staat Peter kinderen bij die worden behandeld voor kanker en begeleidt hij hun ouders in moeilijke tijden. Hij staat bekend om zijn betrokkenheid. Bovendien zet Peter zich in voor de deskundigheid van zijn collega's. Hij geeft collega's en studenten les in het werken met cytostatica en hij verzorgt cursussen kinder-EHBO bij Rescue in Rotterdam. "Ik wist altijd al dat ik met kinderen wilde werken", vertelt Peter. "Kinderen zijn spontaan en echt."

Naast de titel wint Peter Willemsen een vijfgangendiner voor tien personen, bij hem thuis verzorgd door de Vlaamse spoed verpleegkundige en topkok Luc Van De Wouwer. De Nursing Top 100 wordt gepubliceerd in het meinummer van Nursing, dat verschijnt op 9 mei 2008. Kijk ook op http://www.nursing.nl/top100.

Trefwoorden: Thuiszorg, Verkiezing, Verpleegkundige