Paerel Vermogensbeheer introduceert de Paerel DGA Pensioenrekening

Paerel Vermogensbeheer introduceert de Paerel DGA Pensioenrekening van Paerel Vermogensbeheer

Door: Paerel Vermogensbeheer  04-05-2009
Trefwoorden: Paerel Vermogensbeheer


Paerel Vermogensbeheer introduceert de Paerel DGA Pensioenrekening

Paerel introduceert de Paerel DGA Pensioenrekening. Het pensioen van de DGA is vooral een vermogensvraagstuk. Met de Paerel DGA Pensioenrekening wordt op basis van een beschikbare premiestaffel pensioenvermogen worden opgebouwd, zonder dat hierdoor de verplichting tot verzekeren ontstaat. Ter ondersteuning van het advies, is software ontwikkeld waarmee helder en inzichtelijk wordt gemaakt, hoeveel pensioenvermogen er nodig is.

In Nederland zijn 160.000 DGA’s actief, waarvan er veel kiezen voor het opbouwen van pensioen in ‘eigen beheer’. Indien gekozen wordt voor een uitkeringsregeling wordt een verplichting aangegaan die niet alleen elk jaar actuarieel herrekend moet worden, maar waarvoor ook voldoende vermogen aanwezig dient te zijn. Dit laatste is niet eenvoudig omdat de hoogte van het benodigde vermogen afhangt van de levensverwachting van de DGA. Bij premieregelingen wordt meestal een verzekering afgesloten bij een verzekeraar. Deze verzekering omvat meestal ook aanvullenden dekkingen zoals nabestaandenpensioen of een arbeidsongeschiktheidsdekking. De eindklant zit hiermee soms wel 30 jaar lang vast aan de tarieven van één verzekeraar.

Met de Paerel DGA pensioenrekening wordt pensioenvermogen opgebouwd op basis van beschikbare premie. De overige dekkingen zijn vrij te kiezen. Bij elke verzekeraar. Op deze manier kan het intermediair, samen met de klant, jaarlijks het meest optimale pakket samenstellen. De jaarlijkse stortingen worden bij Paerel Vermogensbeheer ondergebracht en belegd volgens het beleggingsprofiel van de klant. De Paerel DGA Pensioenrekening is 24 uur per dag, 7 dagen per week online in te zien. Het voordeel van de Paerel DGA Pensioenrekening is dat de DGA op de pensioendatum zelf kan beslissen over de pensioenuitkeringen. De DGA kan besluiten de pensioenuitkeringen ‘zelf’ te doen of de pensioenuitkeringen te laten uitvoeren door een verzekeraar. De doelgroep voor de Paerel DGA Pensioenrekening zijn DGA’s met een bestaande eigen beheer regeling en/of starters. De Paerel DGA Pensioenrekening wordt aangeboden via een beperkt aantal, gespecialiseerde pensioenintermediairs. Hiervoor is bij Paerel Vermogensbeheer 1 gespecialiseerde accountmanager full time beschikbaar.

Over Paerel Vermogensbeheer
Paerel Vermogensbeheer is specialist op het gebied van vermogensbeheer. Vanuit het gebouw “De Paerel” aan de Herengracht 199-201 in Amsterdam, wordt professioneel vermogensbeheer via het intermediair aangeboden. Paerel Vermogensbeheer B.V. is een beleggingsonderneming en staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten en de Nederlandse Bank.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Michel van den Akker, Hoofd Sales & Marketing Paerel Vermogensbeheer: 020 – 50 77 79 of 06 – 28 26 14 02.

Trefwoorden: Paerel Vermogensbeheer

Contact Paerel Vermogensbeheer

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share