Onderzoek: Hoe heeft het bedrijfsleven het beheer van de software geregeld?

Onderzoek: Hoe heeft het bedrijfsleven het beheer van de software geregeld? van Pc-ware Information Technologies

Door: Pc-ware Information Technologies  11-04-2008

Wanneer u wordt gevraagd: “Hoeveel bedrijfsauto´s bezit uw organisatie?”, weet u meestal direct het antwoord. Echter, wanneer men u de vraag stelt: “Hoeveel licenties heeft uw organisatie?”, blijven de meeste personen het antwoord schuldig.

Hoewel voor veel organisaties software een essentieel bedrijfsmiddel is, kan de vraag, wie verantwoordelijk is voor het beheer van deze software, vaak ook niet worden beantwoord.

PC-WARE heeft onlangs een onderzoek uit laten voeren door Klantenwinkel om te bekijken hoe organisaties het gebruik en het bezit van hun softwareportefeuille hebben afgestemd én wat zij rekenen tot hun Total Cost of Ownership. Ruim 195 managers vanuit verschillende branches hebben zich gebogen over gerichte vraagstellingen rond de softwareportefeuille. Een verrassende uitkomst van dit onderzoek was dat bij slechts 21% van de onderzochte organisaties het softwarebeheer goed ingericht was. Bij de overige ondernemingen wordt wel geïnvesteerd in software, maar het beheer ervan blijft uit.

“Gedurende onze jarenlange ervaring op het gebied van software licentiebeheer en -licentiering bij (middel)grote organisaties, zijn wij al bijzonder vaak tegen deze probleemstelling aangelopen”, zegt Ricardo Koelemij, Commercieel Directeur PC-WARE Nederland. “Men realiseert zich vaak niet dat door een goede afstemming van beheer en gebruik van software aanzienlijke kosten kunnen worden bespaard. Bovendien kunnen risico´s en onzekerheid met betrekking tot legaliteit (compliancy) worden verkleind en zelfs worden weggenomen. Door deze bewustwording teweeg te brengen, kan men zich weer volledig richten op de kernactiviteit(en).”

Bovenstaande ervaringen van Koelemij worden onderstreept door ict-onderzoeksbureau Gartner dat stelt dat bij goed beheer van de software tot 30 procent kostenbesparing mogelijk is. “Met inzet van onze dienstverlening Software Asset Management helpen wij ondernemingen met het tot stand komen van procesoptimalisatie en transparantie in het licentiebeheer.”, aldus Koelemij.

Het volledige onderzoek is na te lezen via www.sam.pc-ware.com

PC-WARE Group
PC-WARE Information Technologies AG wordt beschouwd als een van de meest toonaangevende, onafhankelijke IT-service providers in Europa. Wij bieden onze klanten een breed scala aan diensten en oplossingen. Dit scala omvat de licentiëring van standaard softwarelicentiebeheer, Software Asset Management, zelfstandig ontwikkelde softwareoplossingen, professionele IT-consultancy en IT-support. Tevens bieden wij totale systeemhuisdienstverlening inclusief hardware en netwerkinfrastructuurdiensten evenals financiële services.
Met betrekking tot de kernactiviteiten Software Licensing en Software Asset Management, is
PC-WARE marktleider in Europa. De onderneming heeft de European Large Account Reseller (ELAR) status voor geheel Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA regio) van Microsoft gekregen, een van de belangrijkste zakenrelaties van de onderneming. PC-WARE staat op de derde plaats in de rangorde van systeemhuizen in Duitsland. Met meer dan 1.400 medewerkers bedient PC-WARE een klantenportefeuille van ca. 85.000 zakelijke klanten, met vestigingen in 23 landen in Europa, Afrika en Azië.

Neem voor meer informatie contact op met:
Stephanie Fromberg
Marketing & PR Manager
Telefoon: +31 (0) 20 7114791
[email protected]


Contact Pc-ware Information Technologies

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share