Naar buiten kijken, kansen zien, risico’s overzien en gáán!

Door: Pearson Education Benelux  29-06-2006
Trefwoorden: Boeken, Mkb, Ondernemen

Ondernemen is hot. Het wordt gestimuleerd door maatschappelijke trends als individualisering, internet en marktwerking in voorheen gesloten sectoren. Maar wat is ondernemen en hoe pak je het aan? Dit leggen Ronald Mulder en Ritzo ten Cate uit in het zojuist verschenen boek Innovatief ondernemen.

ENTREPRENEURSHIP
Innovatief ondernemen is geen saaie opsomming met instanties die je langs moet om je eigen bedrijf te vestigen. Het gaat ook niet over geen eigen baas hebben, of de zaak van je vader overnemen. Dit boek gaat over écht ondernemen, of wat in het Engels ook wel entrepreneurship wordt genoemd.

ONDERNEMEN IS TE LEREN
Innovatief ondernemen verlaagt de drempel tot ondernemen. Het laat zien dat ondernemen niet eng en lastig is: het is te leren en een ondernemersklimaat is te maken. Met als motto ‘naar buiten kijken, kansen zien, risico’s overzien en gáán’, halen de auteurs de magische waas van het ondernemerschap af. Eerst bespreken ze wel enige theorie over ondernemen, maar vervolgens leggen ze, aan de hand van het businessplan, stap voor stap uit hoe je in een nieuwe onderneming, in een bestaand bedrijf (als intrapreneur) en zelfs binnen en not-for-profitorganisatie succesvol ondernemer kunt worden.

DE AUTEURS
Ronald Mulder en Ritzo ten Cate hebben samen het bedrijf De Ondernemers (http://www.deondernemers.nl ). Ze werken vooral voor grote bedrijven, die ondernemender willen worden, en overheden die ‘leren ondernemen’ belangrijk vinden. Hun ambitie is de wereld leuker en beter te maken door een vleugje ondernemerschap toe te voegen. Het voorwoord is geschreven door staatssecretaris Mark Rutte.

BOEKINFORMATIE

Website: http://www.innovatiefondernemen.com  
Titel:Innovatief ondernemen
Auteur: Ronald Mulder en Ritzo ten Cate
ISBN: 90 430 1170 3
Uitgever:Pearson Education Benelux
Imprint: Prentice Hall
Aantal pagina’s: 240
Prijs : € 24,95

Trefwoorden: Boeken, Mkb, Ondernemen

Contact Pearson Education Benelux

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share