BATIMAT 2011

BATIMAT 2011 van Promosalons Nederland

Door: Promosalons Nederland  15-03-2011
Trefwoorden: Bouwmaterieel

BATIMAT 2011: ACTUEEL EN INTERNATIONAAL  

1 maart 2011  

De aankomende beurseditie van de Batimat, de belangrijkste internationale vakbeurs voor de bouw, vindt plaats van 7 tot en met 12 november 2011 in het beurscomplex Porte de Versailles in Parijs. Bijna 80% van de beursoppervlakte is reeds gereserveerd door 1.200 exposanten, waaronder alle marktleiders uit de branche.    

Batimat 2011: focus op de actuele bouwbelangen                               
De nieuwe RT 2012 voorschriften zijn van toepassing voor alle professionals in de bouwsector. Onderzoek naar performance en efficiënt energiegebruik, in zowel bestaande- als nieuwbouw, leidt tot snelle ontwikkelingen op het gebied van de R&D van de bouwsector. Gewoontes worden doorbroken, concurrerende nieuwe producten en oplossingen worden ontwikkeld. Tevens vragen de technische en architecturale aspecten van een bouwproject om samenwerking en opleiding.   

De toepassing van de actuele toegankelijkheidsnormen van gebouwen is eveneens een belangrijk thema met grote invloed op bouwmethoden en producten. De complete branche buigt zich over de ontwikkeling van producten bestemd voor gehandicapten en ouderen, om aan de nieuwe regelgeving te kunnen voldoen en het gebruiksgemak van gebouwen te verbeteren, met o.a. veel aandacht voor woningautomatisering.  

Tijdens de Batimat 2011 presenteren de exposanten hun laatste innovaties, producten en methoden aan de complete bouwbranche. Daarenboven vormt de Batimat het ideale trefpunt, waar bezoekers en exposanten elkaar kunnen ontmoeten. Speciale aandacht gaat uit naar alle vrouwen en mannen die bijdragen aan de ontwikkelingen in deze bouwsector, in de vorm van de promotiecampagne Batiwomen en Batimen.      

Internationale allure
BATIMAT 2011 vormt een belangrijk internationaal trefpunt: 30% van de beursopper-vlakte is reeds gereserveerd door buitenlandse bedrijven. De hoogste deelname is afkomstig uit Italië, Duitsland, België en Spanje. Tevens zijn er tijdens de aankomende beurseditie vele landenpaviljoens aanwezig, zoals Marokko, met een verdubbeling van het aantal vierkante meters, en nieuwe deelnemers zoals Portugal,Tunesië, Ierland en Singapore… In totaal verwacht de Batimat meer dan 40% internationale exposanten (> 900) en meer dan 16% internationale bezoekers (> 60.000).   

Brazilië, eregastland van de Batimat
Met het WK voetbal in 2014 en de Olympische Zomerspelen in 2016 voor de deur, wordt het economisch snel groeiende Brazilië gekenmerkt door talloze (bouw)projecten van ongekende afmeting. Om deze reden is Brazilië uitgeroepen tot eregastland van de Batimat 2011, met debatten en conferenties over de huidige Braziliaanse bouwmarkt en belangrijke Braziliaanse deelnemers.  In 2009 bezochten 1.361 Brazilianen de Batimat, waarmee Brazilië het 5de  internationale bezoekersland van de beurs werd.  

8 november 2011: een dag speciaal in het teken van Duitsland
Duitsland vervult een voorbeeldrol op het gebied van economisch succes in Europa.  De Batimat 2011 wijdt hierom een speciale dag aan Duitsland, in de vorm van een uitgebreid conferentieprogramma, voorgezeten door architecten, vakorganisaties, Duitse industriëlen en exposanten van de vakbeurs. Tevens worden er ontmoetingen georganiseerd tussen exposanten en bezoekers voor de uitwisseling van  Duitse succesfactoren.  

Zakelijke ontmoetingen met de Maghreb-landen
Om de uitwisseling tussen bezoekers uit Algerije, Marokko en Tunesië en de exposanten te bevorderen, biedt de Batimat een speciaal programma voor zakelijke ontmoetingen. Op deze manier kunnen bezoekers uit de Maghreb-landen hun beursbezoek optimaal benutten en de juiste exposanten ontmoeten.  

Informatie en contact
Op de website www.batimat.com kunnen bezoekers terecht voor de voorbereiding van hun bezoek, de aanvraag van toegangsbadges, het programmaoverzicht en de beursplattegrond.  

In Nederland wordt de Batimat 2011 vertegenwoordigd door Promosalons Nederland (tel: 020-4620020, email: info@promosalons.nl ) Hier kunnen geïnteresseerden terecht voor al hun vragen met betrekking tot een bezoek aan de beurs.

Trefwoorden: Bouwmaterieel