Geluidsprofiel tram en trein verraadt onderhoudsstatus

Geluidsprofiel tram en trein verraadt onderhoudsstatus van PublieksWerk

Door: PublieksWerk  27-10-2014
Trefwoorden: Sensornet

Sinds kort vist meetinstituut Sensornet ze er zo uit: trams en treinen die naar de remise willen voor een beurt. Geavanceerde algoritmen van Sensornet zetten voortdurende, nauwkeurige geluidsmetingen om in gedetailleerde profielen en combineren die met het dienstschema. De veranderingen in de tijd, laten zien welke wagens onderhoud nodig hebben. Dat ontlast de buurt, scheelt in onderhoud, voorkomt schade en beschermt de reputatie. Een jaar lang inmiddels heeft Sensornet geluidsmetingen uitgevoerd voor de Stadsregio Haaglanden, waar de HTM en RET als vervoerders opereren. Doel was het verminderen van hinder door bij geluidspieken het spoor te slijpen of te smeren. Nu blijkt het ook mogelijk het tram- en treinonderhoud te optimaliseren met behulp van de geluidsmetingen. Hoe stiller de trams en treinen, des te beter dat is voor omwonenden en voor de reputatie van de maatschappijen. Vandaar dat de regio Haaglanden aan Sensornet heeft gevraagd het geluid op verschillende punten te meten. De actuele toestand kunnen omwonenden inmiddels via http://www.sensornet.nl/project/haaglanden/ te bekijken. Daarnaast rapporteert Sensornet op welke punten de geluidsniveaus toenemen. Smeren, slijpen, sleutelen Als de geluidsniveaus bij gelijk gebruik toenemen, dan controleert de spoorbeheerder of er moet worden geslepen. Als het spoor in orde is, restte tot nog toe alleen het regelmatig smeren van de sporen, wat een bewerkelijk en kostbaar karwei is. Sensornet´s analyses van de metingen, bepalen nu ook welke wagen als eerste, of juist nog geen onderhoud nodig heeft. Geavanceerde algoritmen Directeur Ron Maas zegt: ”Sensornet is uiterst ervaren met de analyse van geluidsmetingen. We hebben daartoe geavanceerde algoritmen en programmatuur ontwikkeld. Oorspronkelijk onderscheidden we daarmee vliegtuig-, trein- en storingsgeluid, zoals van scooters. Nu onderzoekt Sensornet hoe geluidsmetingen van meerwaarde kunnen zijn voor de vervoerders. En het onderhoudsprogramma van treinen en trams kunnen sturen. Maatschappijen doen dan geen overbodig onderhoud meer en voorkomen grote kostenposten doordat wagens doorrijden met een euvel. Onze dienstverlening minimaliseert de geluidshinder en levert besparingen op de onderhoudskosten op. Doel is om tot een optimaal onderhoudsregime van materieel en spoor te komen.”

Trefwoorden: Sensornet

Ander nieuws en updates van PublieksWerk

Iron Mountain neemt Recall over voor 2 miljard dollar van PublieksWerk thumbnail
19-05-2016

Iron Mountain neemt Recall over voor 2 miljard dollar

Informatiemanager Iron Mountain breidt de wereldwijde dienstverlening uit dankzij de overname van Recall. Klanten profiteren van een grotere dekking en de uitbreiding van de dienstverlening.


Qurrent is duurzaamste energieleverancier van PublieksWerk thumbnail
10-12-2014

Qurrent is duurzaamste energieleverancier

Qurrent, leverancier van 100% Nederlandse windenergie tegen inkoopsprijs, is duurzaamste energieleverancier van Nederland, volgens het nieuwste onderzoek van Consumentenbond, Greenpeace, Hivos en Natuur & Milieu. Qurrent behoort tot ´de absolute koplopers die een tien scoren op duurzaamheid´, stelt Natuur & Milieu. Dat geldt voor Windunie, Raedthuys, Huismerk en Qurrent.


Qurrent ondersteunt energie-coöperaties bij verkrijgen van SDE+ subsidie van PublieksWerk thumbnail
31-10-2014

Qurrent ondersteunt energie-coöperaties bij verkrijgen van SDE+ subsidie

Qurrent ondersteunt energie-coöperaties bij verkrijgen van SDE+ subsidie


Qurrent campagne zegt: ´Als enige willen wij helemaal niks verdienen aan het energieverbruik´ van PublieksWerk thumbnail
05-09-2014

Qurrent campagne zegt: ´Als enige willen wij helemaal niks verdienen aan het energieverbruik´

Qurrent campagne zegt: ´Als enige willen wij helemaal niks verdienen aan het energieverbruik´


Geluid is de sluipmoordenaar van Nederland van PublieksWerk thumbnail
04-09-2013

Geluid is de sluipmoordenaar van Nederland

Meetinstituut Sensornet sponsort de Gouden Decibel voor actiegroepen: de winnaar krijgt gratis metingen van de overlast in de leefomgeving. Met de sponsoring van de prijs, draagt Sensornet bij aan het aanpakken van hinder.


Tradedoubler verdubbelt affiliate-marketingprogramma van Lufthansa van PublieksWerk thumbnail
04-02-2013

Tradedoubler verdubbelt affiliate-marketingprogramma van Lufthansa

Tradedoubler gaat nauwer samenwerken met Lufthansa´s bureau ´metaapes´, in vervolg op eerdere successen in het Verenigd Koninkrijk en in Zuid- en Midden-Europa.


’Bedrijven accepteren datalekken en onderschatten het risico op hoge boetes’ van PublieksWerk thumbnail
25-01-2013

’Bedrijven accepteren datalekken en onderschatten het risico op hoge boetes’

Bedrijven accepteren datalekken en onderschatten het risico op hoge boetes


´Het Papierloze Kantoor´ puilt uit van het papier van PublieksWerk thumbnail
24-10-2012

´Het Papierloze Kantoor´ puilt uit van het papier

Nieuw Iron Mountain onderzoek toont aan dat Europese bedrijven grote risico´s lopen door het chaotische beheer van hun dossiers en documenten


04-10-2011

Iron Mountain opent volgend, groot Europees scancentrum

Iron Mountain opent volgend, groot Europees scancentrum