Iron Mountain Informatieveiligheid

Door: PublieksWerk  12-01-2012
Trefwoorden: Iron Mountain

Iron Mountain adviseert betere bescherming bedrijfsinformatie

´Cybercrime minder bedreigend dan eigen medewerkers´

Twintig procent van de bedrijven zien diefstal door hun eigen medewerkers als de grootste bedreiging van hun informatieveiligheid.  Dat blijkt uit Europees onderzoek door informatiemanager Iron Mountain. De risico´s ´van binnenuit´ zijn groter dan door IT-uitval, cybercrime en natuurrampen, volgens de ondervraagde managers. Onderzoek waarin het Nederlandse Korps Landelijke PolitieDiensten (KLPD) samenwerkte met Verizon en de Amerikaanse geheime dienst, bekrachtigt deze bevindingen.

Het onderzoek dat Iron Mountain liet uitvoeren (1), wekt de suggestie dat er maar weinig vertrouwen is in medewerkers en in de eigen controlemechanismen.

En dat geringe vertrouwen is terecht. Netwerkleverancier Verizon publiceerde vorige maand onderzoek (2) waaruit blijkt dat ingewijden betrokken zijn bij 17 procent van de gevallen waarbij de informatieveiligheid wordt geschonden. Daarmee is diefstal door eigen medewerkers groter dan inbreuk op de informatieveiligheid door externe factoren. En daarmee komt diefstal van intellectuele eigendommen door ingewijden driemaal vaker voor dan door externen.

”Mensen zijn vaak de zwakste schakel in de keten van de informatieveiligheid”, zegt Jeroen Strik, directeur van Iron Mountain Benelux. ”Informatie is de zuurstof van de onderneming en verdient daarom krachtige controlemechanismen die diefstal voorkomen, of het risico daarop op zijn minst minimaliseren. Die mechanismen beschermen medewerkers tegen zichzelf, beschermen de onderneming, de klanten en de goede naam van de onderneming.”

Jeroen Strik adviseert vier praktische stappen om het risico op diefstal door medewerkers te marginaliseren:

Weet wat je hebt. Inventariseer en waardeer belangrijke bedrijfsinformatie – van oprichtingsstukken en juridische documenten, tot intellectuele eigendommen, financiële gegevens, omzetverwachtingen, productontwikkelingsplannen, klantgegevens en personeelsdossiers.


Implementeer bedrijfsprocessen die de mogelijkheid tot diefstal reducerenhoe belangrijker en gevoeliger de informatie, des te strikter de controlemechanismen. Dit vereist een inventarisering van wanneer, waar en hoe mensen in contact komen met de informatie zoals die door het bedrijf circuleert. En dit helpt de kwetsbare plekken te bepalen, waar de toegankelijkheid moet worden beperkt. Maak voor de informatiebeveiliging gebruik van de juiste technologieën en beveiligde in- en externe opslag. En voer een helder beleid in geval van schending.


De HR-protocollen moeten de informatieveiligheid dienen. Antecedentenonderzoek, signaleren van gedragsveranderingen, en een formeel geregeld vertrek, minimaliseren de kans op diefstal. Medewerkers die de onderneming verlaten, hebben vaker bedrijfsinformatie met zich meegenomen, met name wanneer ze naar de concurrent of onder vervelende omstandigheden vertrekken.


Zorg voor een degelijk beleid dat bestand is tegen veranderingen in de bedrijfsvoering zoals fusies en overnamen, en dat tegemoet komt aan de toenemende eisen in de wet- en regelgeving.

1) Iron Mountain – Document Management Study, Coleman Parkes, oktober 2011

2) 2011 Data Breach Investigation Report – Verizon RISK team in samenwerking met de US Secret Service en de National High Tech Crime Unit van het Nederlandse Korps Landelijke PolitieDiensten (KLPD)

Trefwoorden: Iron Mountain

Andere producten en diensten van PublieksWerk

Iron Mountain versnelt expansie in opkomende economieën van PublieksWerk thumbnail
07-12-2016

Iron Mountain versnelt expansie in opkomende economieën

Iron Mountain expandeert zijn data-opslagdiensten versneld naar de ´emerging markets´ om wereldbedrijven altijd en overal een vertrouwde, veilige haven te bieden voor hun bedrijfskritische gegevens en data die onderworpen zijn aan strikte wet- en regelgeving, om risico´s te elimineren en de reputatie te beschermen.


Controleren van de IT-backup van PublieksWerk thumbnail
02-06-2016

Controleren van de IT-backup

Er is teveel blind vertrouwen. Backup-diensten moeten worden gecontroleerd. Opslagmedia onder beheerste omstandigheden worden opgeslagen.


Tradedoubler is Yves Rocher’s exclusieve affiliate marketing-partner in Nederland van PublieksWerk thumbnail
04-04-2013

Tradedoubler is Yves Rocher’s exclusieve affiliate marketing-partner in Nederland

Tradedoubler, toonaangevend in performance-based affiliate marketing en technologie, en Yves Rocher, expert in plantaardige cosmetica, hebben in Nederland een exclusieve


Eén op de vijf Nederlandse bedrijven heeft geen plannen met Big Data van PublieksWerk thumbnail
06-12-2012

Eén op de vijf Nederlandse bedrijven heeft geen plannen met Big Data

Nieuw Europees onderzoek van Iron Mountain laat zien dat de helft niet weet hoe te profiteren van Big Data -


Plan van Aanpak om waardevolle informatie te beschermen van PublieksWerk thumbnail
15-11-2012

Plan van Aanpak om waardevolle informatie te beschermen

´Organisaties moeten hun Corporate Information Responsibility nemen´ Rotterdam, 15 november 2012 – Informatiebeheerder Iron Mountain, bedrijfsadviseur PwC en andere deskundige


01-11-2012

Enlogic werpt zich in de strijd tegen de groeiende energieproblemen van datacenters

Enlogic’s slimme energieverbruik metende en bewakende PDU´s fungeren als de hersens van het serverrack, in combinatie met omgevingssensoren die de omstandigheden in het datacenter voortdurend bewaken op bijvoorbeeld overbelasting van de elektrische circuits en die behoeden voor het gevaar van doorbranden van de bedrading, of welke risico´s dan ook die kritieke IT-faciliteiten kunnen bedreigen.


Be Informed benoemt Jan Willem Boissevain tot managing director Benelux van PublieksWerk thumbnail
01-11-2012

Be Informed benoemt Jan Willem Boissevain tot managing director Benelux

Be Informed is er trots op vandaag aan te kondigen dat Jan Willem Boissevain in dienst treedt als Managing Director.


25-10-2012

´Smartphone kan de redding van de winkelstraat zijn´

Vier van de tien mobiele zoekopdrachten, leiden tot een winkelaankoop, blijkt uit Europees onderzoek van Tradedoubler De traditionele winkelstraat dreigt


11-10-2012

Steeds complexere wereld groeit Nederlandse bedrijfsleven boven het hoofd

Onderzoek van Be Informed wijst uit dat bedrijven en overheden veel problemen ondervinden bij toenemende complexiteit en daardoor grote risico´s


02-10-2012

AdRepublic lanceert JustPremium: Ad Exchange voor High Impact Rich Media

Online advertising specialist AdRepublic lanceert JustPremium (JPX). Dankzij deze innovatieve nieuwe Ad Exchange kunnen High Impact Rich Media advertenties voor


Iron Mountain met Software Escrow Services gevolmachtigde derde voor SAP MKB-toepassingen van PublieksWerk thumbnail
24-09-2012

Iron Mountain met Software Escrow Services gevolmachtigde derde voor SAP MKB-toepassingen

Iron Mountain en SAP beschermen maatwerksoftware Rotterdam en Waldorf (Dld), 24 september 2012 – SAP en Iron Mountain beginnen een


Escrow van PublieksWerk thumbnail
24-09-2012

Escrow

Iron Mountain met Software Escrow Services gevolmachtigde derde voor SAP MKB-toepassingen Iron Mountain en SAP beschermen maatwerksoftware Rotterdam en Waldorf


18-09-2012

Prinsjesdag en de Miljoenennota

´Investeren in ICT buigt bezuinigingen om in besparingen´ Vandaag, op Prinsjesdag, presenteert Minister van Financiën De Jager zijn Rijksbegroting aan


11-09-2012

Geluidsnet houdt het gezellig

Geluidsnet voorziet in de behoefte aan betrouwbare, objectieve gegevens over geluidsniveaus en -patronen in woon-werkomgevingen en in uitgaansgelegenheden.


Be Informed geselecteerd als softwareleverancier UWV van PublieksWerk thumbnail
10-09-2012

Be Informed geselecteerd als softwareleverancier UWV

Be Informed is geselecteerd door UWV als softwareleverancier.