Onderzoek wijst uit: ´Data-intensieve bedrijvenprocessen moeten efficiënter´

Door: PublieksWerk  01-08-2011
Trefwoorden: Iron Mountain

* Beter informatiebeheer is de sleutel

* Vijf adviezen uit de praktijk

Iron Mountain heeft er onderzoek naar gedaan: Professionele organisaties met data-intensieve bedrijfsprocessen, achten hun efficiëntie meestentijds ´belangrijk´ tot ´noodzakelijk´. Maar verbetering van die efficiëntie, is in vrijwel alle gevallen gewenst. Beter informatiebeheer is de sleutel tot succes om te komen tot efficiëntere bedrijfsprocessen. ´s Werelds grootste informatiemanager geeft daarom vijf managements-adviezen voor een verbeterde praktijk.

Iron Mountain voerde zijn onderzoek* naar de efficiëntie van data-intensieve bedrijfsprocessen uit onder 5500 professionele organisaties. 90 Procent van de respondenten gaf aan dat efficiëntie belangrijk, tot zelfs noodzakelijk is. 93 Procent heeft al verbeteringen doorgevoerd, maar ziet ruimte voor verdere verbetering, of wil meer bedrijfsprocessen aanpakken.

Drijfveren

De stand van de economie, met als credo ´meer voor minder´, is een belangrijke drijfveer voor de verbetering van de efficiëntie. Klanttevredenheid is steeds vaker een prestatie-indicator en daarmee eveneens een stimulans. Regelrechte stok achter de deur, vormen een mogelijke externe audit naar de organisatie van bedrijfsprocessen, of een onderzoek van bijvoorbeeld de AFM naar het voldoen aan wet- of regelgeving. Die belangrijke aandachtspunten van het management vinden hun weerslag in de onderzoeksresultaten:

* 32 procent heeft een audit of juridisch onderzoek ervaren;

* 29 procent wil de productiviteit vergroten;

* 26 procent wil de kwaliteit verbeteren;

* 24 procent wil sneller werken;

* 19 procent wil de klanttevredenheid vergroten.

Adviezen

Vanuit de praktijkervaring met wereldwijd 140.000 klanten, heeft Iron Mountain vijf adviezen opgesteld voor verbetering van de efficiëntie van data-intensieve processen bij professionele organisaties:

1. Toegankelijkheid - Evalueer wie welke informatie waar en waarvoor nodig heeft en maak die informatie toegankelijk: bepaal de toegankelijkheids-vereisten en ‑rechten, de werkstromen en de middelen wat betreft opslag, indexering en digitalisering.

2. Digitalisering – Het papierloze kantoor blijft voorlopig nog toekomstmuziek, maar papier is wel een bron voor fouten en van inefficiëntie. Analyseer waar de werkstromen gedigitaliseerd kunnen worden, zet de gewenste omzetting van papier naar digitaal in gang en pas de processen aan voor digitale verwerking.

3. Eenduidigheid – Overbodige kopieën werken inefficiëntie in de hand en remmen de wendbaarheid en reactietijd van organisaties. Bepaal waar gewerkt wordt met overbodige kopieën. Centrale elektronische opslag is daar de remedie en zorgt voor bedrijfsbrede toegankelijkheid van eenduidige informatie. Zorg voor beleid en procedures die waarborgen dat afdrukken na gebruik worden vernietigd.

4. Veiligheid – Wees voorbereid op onverwachte storingen, op externe controles (audits), op juridische vragen en op onverwachte rampen. Bewustzijn is de eerste stap. Daarna volgt de implementatie van een herstelplan na een storing, en van processen om snel aan een informatievraag te kunnen voldoen. Ten derde moeten rampscenario´s zoals brand en overstroming het hoofd geboden kunnen worden, met een plan en processen voor het herstel van papieren en digitale bestanden en dossiers.

5. Wendbaarheid – De wendbaarheid van een organisatie, de business agility, om snel te kunnen reageren op verzoeken van in- en externe klanten, is in hoge mate afhankelijk van de snelheid waarmee de juiste informatie kan worden opgeroepen. Winnen aan wendbaarheid en efficiëntie kan door de werkstromen te optimaliseren. ´Optimaliseren´ is hier de vereenvoudiging tot het minimale aantal benodigde handen, overdrachten en goedkeuringen. De resultaten zijn verreikend, ook voor de klanttevredenheid, de leversnelheid, de informatie-uitwisseling binnen de toeleveringsketen en naar klanten, en voor de inzet van de bedrijfsmiddelen.

Trefwoorden: Iron Mountain

Andere producten en diensten van PublieksWerk

Iron Mountain versnelt expansie in opkomende economieën van PublieksWerk thumbnail
07-12-2016

Iron Mountain versnelt expansie in opkomende economieën

Iron Mountain expandeert zijn data-opslagdiensten versneld naar de ´emerging markets´ om wereldbedrijven altijd en overal een vertrouwde, veilige haven te bieden voor hun bedrijfskritische gegevens en data die onderworpen zijn aan strikte wet- en regelgeving, om risico´s te elimineren en de reputatie te beschermen.


Controleren van de IT-backup van PublieksWerk thumbnail
02-06-2016

Controleren van de IT-backup

Er is teveel blind vertrouwen. Backup-diensten moeten worden gecontroleerd. Opslagmedia onder beheerste omstandigheden worden opgeslagen.


Tradedoubler is Yves Rocher’s exclusieve affiliate marketing-partner in Nederland van PublieksWerk thumbnail
04-04-2013

Tradedoubler is Yves Rocher’s exclusieve affiliate marketing-partner in Nederland

Tradedoubler, toonaangevend in performance-based affiliate marketing en technologie, en Yves Rocher, expert in plantaardige cosmetica, hebben in Nederland een exclusieve


Eén op de vijf Nederlandse bedrijven heeft geen plannen met Big Data van PublieksWerk thumbnail
06-12-2012

Eén op de vijf Nederlandse bedrijven heeft geen plannen met Big Data

Nieuw Europees onderzoek van Iron Mountain laat zien dat de helft niet weet hoe te profiteren van Big Data -


Plan van Aanpak om waardevolle informatie te beschermen van PublieksWerk thumbnail
15-11-2012

Plan van Aanpak om waardevolle informatie te beschermen

´Organisaties moeten hun Corporate Information Responsibility nemen´ Rotterdam, 15 november 2012 – Informatiebeheerder Iron Mountain, bedrijfsadviseur PwC en andere deskundige


01-11-2012

Enlogic werpt zich in de strijd tegen de groeiende energieproblemen van datacenters

Enlogic’s slimme energieverbruik metende en bewakende PDU´s fungeren als de hersens van het serverrack, in combinatie met omgevingssensoren die de omstandigheden in het datacenter voortdurend bewaken op bijvoorbeeld overbelasting van de elektrische circuits en die behoeden voor het gevaar van doorbranden van de bedrading, of welke risico´s dan ook die kritieke IT-faciliteiten kunnen bedreigen.


Be Informed benoemt Jan Willem Boissevain tot managing director Benelux van PublieksWerk thumbnail
01-11-2012

Be Informed benoemt Jan Willem Boissevain tot managing director Benelux

Be Informed is er trots op vandaag aan te kondigen dat Jan Willem Boissevain in dienst treedt als Managing Director.


25-10-2012

´Smartphone kan de redding van de winkelstraat zijn´

Vier van de tien mobiele zoekopdrachten, leiden tot een winkelaankoop, blijkt uit Europees onderzoek van Tradedoubler De traditionele winkelstraat dreigt


11-10-2012

Steeds complexere wereld groeit Nederlandse bedrijfsleven boven het hoofd

Onderzoek van Be Informed wijst uit dat bedrijven en overheden veel problemen ondervinden bij toenemende complexiteit en daardoor grote risico´s


02-10-2012

AdRepublic lanceert JustPremium: Ad Exchange voor High Impact Rich Media

Online advertising specialist AdRepublic lanceert JustPremium (JPX). Dankzij deze innovatieve nieuwe Ad Exchange kunnen High Impact Rich Media advertenties voor


Iron Mountain met Software Escrow Services gevolmachtigde derde voor SAP MKB-toepassingen van PublieksWerk thumbnail
24-09-2012

Iron Mountain met Software Escrow Services gevolmachtigde derde voor SAP MKB-toepassingen

Iron Mountain en SAP beschermen maatwerksoftware Rotterdam en Waldorf (Dld), 24 september 2012 – SAP en Iron Mountain beginnen een


Escrow van PublieksWerk thumbnail
24-09-2012

Escrow

Iron Mountain met Software Escrow Services gevolmachtigde derde voor SAP MKB-toepassingen Iron Mountain en SAP beschermen maatwerksoftware Rotterdam en Waldorf


18-09-2012

Prinsjesdag en de Miljoenennota

´Investeren in ICT buigt bezuinigingen om in besparingen´ Vandaag, op Prinsjesdag, presenteert Minister van Financiën De Jager zijn Rijksbegroting aan


11-09-2012

Geluidsnet houdt het gezellig

Geluidsnet voorziet in de behoefte aan betrouwbare, objectieve gegevens over geluidsniveaus en -patronen in woon-werkomgevingen en in uitgaansgelegenheden.


Be Informed geselecteerd als softwareleverancier UWV van PublieksWerk thumbnail
10-09-2012

Be Informed geselecteerd als softwareleverancier UWV

Be Informed is geselecteerd door UWV als softwareleverancier.