Qurrent campagne zegt: ´Als enige willen wij helemaal niks verdienen aan het energieverbruik´

Qurrent campagne zegt: ´Als enige willen wij helemaal niks verdienen aan het energieverbruik´ van PublieksWerk

Door: PublieksWerk  05-09-2014
Trefwoorden: Duurzame Energie, Zonne-energie, Windenergie

Qurrent, leverancier van 100% Nederlandse windenergie tegen inkoopprijs, start komende maandag 8 september de campagne ´allestegeninkoopprijs´. Met een pop-up webwinkel waar dure merkproducten tegen inkoopprijs worden verkocht, onderstreept Qurrent zijn unieke bedrijfsmodel: het aanbieden van energie zonder verkoopmarge, tegen één vastrechttarief voor zowel stroom als gas. Dus zonder de prikkel van bijvoorbeeld de marge die al gauw op een Marc Jacobs designer bag of een Ray-Ban New Wayfarer zit. Less is more, zeker als het om energie gaat. “Energie is een vaag product. Maar weinig mensen weten dat stroom best kan stinken. En weinig mensen beseffen dat op energie ook een verkoopmarge zit”, zegt Richard Klatten directeur van Qurrent. “Qurrent heeft er voor gekozen helder te zijn naar de consument en te laten zien hoe een wereld waar alles tegen inkoopprijs te krijgen is, eruit zou zien”, aldus Klatten. “De druk om liever meer dan minder te verkopen, zou niet moeten bestaan in energieland.” Met behulp van de pop-up webwinkel past de energiepionier zijn filosofie toe op kwalitatief hoogwaardige mode- en lifestyle-artikelen. Zo schept Qurrent helderheid over het grijze gebied tussen inkoop- en verkoopprijs. Groen en Transparant Ook een écht groene energieleverancier als Qurrent, wil en kan niet van de wind leven. Qurrent haalt zijn inkomsten daarom uit het vastrecht. Bij Qurrent is dat altijd hetzelfde bedrag, namelijk €6,05 voor gas en €6,05 voor stroom per maand. Nog onlangs hekelde de Autoriteit Consument & Markt (ACM) de veelal schimmige energierekeningen. Door menig energiebedrijf wordt met het vastrecht gesjoemeld om meer te verdienen. Qurrent hanteert altijd hetzelfde vastrecht. En levert de gebruikers de laagste verbruikskosten op, omdat het stroom tegen inkoopprijs aanbiedt. Daarmee is het voor de klant helder en transparant wat de lage, vaak zelfs laagste kosten zullen zijn. Duurzaam en Voordelig Klatten: “Groene energie wordt toch als duurdere energie gezien. Door energie tegen inkoopprijs te leveren, wordt de afname van groene energie voor iedereen betaalbaar. Bovendien hebben wij er geen belang bij meer energie te verkopen - Qurrent verdient er immers niets aan. Dat betekent dat wij ook oprecht graag willen helpen besparen op het energieverbruik.” Allestegeninkoopprijs.nl Qurrent´s pop-up webwinkel opent maandag 8 september om 12:00 uur precies de virtuele deuren. Dagelijks biedt de webwinkel vanaf 12.00 uur een ander product dat in beperkte oplage tegen inkoopprijs wordt verkocht, waaronder Rains Curve Jacket-regenjassen, Beats by Dre-koptelefoons en Ray-Ban New Wayfarer-zonnebrillen, maar ook een Vitra Eames Lounge Chair. De producten zijn in een beperkte oplage te koop, in tegenstelling tot energie van Qurrent die hernieuwbaar en daarmee onbeperkt beschikbaar is. De ´allestegeninkoopprijs´-campagne duurt tot en met zondag 14 september 2014.

Trefwoorden: Duurzame Energie, Windenergie, Zonne-energie

Ander nieuws en updates van PublieksWerk

Iron Mountain neemt Recall over voor 2 miljard dollar van PublieksWerk thumbnail
19-05-2016

Iron Mountain neemt Recall over voor 2 miljard dollar

Informatiemanager Iron Mountain breidt de wereldwijde dienstverlening uit dankzij de overname van Recall. Klanten profiteren van een grotere dekking en de uitbreiding van de dienstverlening.


Qurrent is duurzaamste energieleverancier van PublieksWerk thumbnail
10-12-2014

Qurrent is duurzaamste energieleverancier

Qurrent, leverancier van 100% Nederlandse windenergie tegen inkoopsprijs, is duurzaamste energieleverancier van Nederland, volgens het nieuwste onderzoek van Consumentenbond, Greenpeace, Hivos en Natuur & Milieu. Qurrent behoort tot ´de absolute koplopers die een tien scoren op duurzaamheid´, stelt Natuur & Milieu. Dat geldt voor Windunie, Raedthuys, Huismerk en Qurrent.


Qurrent ondersteunt energie-coöperaties bij verkrijgen van SDE+ subsidie van PublieksWerk thumbnail
31-10-2014

Qurrent ondersteunt energie-coöperaties bij verkrijgen van SDE+ subsidie

Qurrent ondersteunt energie-coöperaties bij verkrijgen van SDE+ subsidie


Geluidsprofiel tram en trein verraadt onderhoudsstatus van PublieksWerk thumbnail
27-10-2014

Geluidsprofiel tram en trein verraadt onderhoudsstatus

Sinds kort vist meetinstituut Sensornet ze er zo uit: trams en treinen die naar de remise willen voor een beurt.


Geluid is de sluipmoordenaar van Nederland van PublieksWerk thumbnail
04-09-2013

Geluid is de sluipmoordenaar van Nederland

Meetinstituut Sensornet sponsort de Gouden Decibel voor actiegroepen: de winnaar krijgt gratis metingen van de overlast in de leefomgeving. Met de sponsoring van de prijs, draagt Sensornet bij aan het aanpakken van hinder.


Tradedoubler verdubbelt affiliate-marketingprogramma van Lufthansa van PublieksWerk thumbnail
04-02-2013

Tradedoubler verdubbelt affiliate-marketingprogramma van Lufthansa

Tradedoubler gaat nauwer samenwerken met Lufthansa´s bureau ´metaapes´, in vervolg op eerdere successen in het Verenigd Koninkrijk en in Zuid- en Midden-Europa.


’Bedrijven accepteren datalekken en onderschatten het risico op hoge boetes’ van PublieksWerk thumbnail
25-01-2013

’Bedrijven accepteren datalekken en onderschatten het risico op hoge boetes’

Bedrijven accepteren datalekken en onderschatten het risico op hoge boetes


´Het Papierloze Kantoor´ puilt uit van het papier van PublieksWerk thumbnail
24-10-2012

´Het Papierloze Kantoor´ puilt uit van het papier

Nieuw Iron Mountain onderzoek toont aan dat Europese bedrijven grote risico´s lopen door het chaotische beheer van hun dossiers en documenten


04-10-2011

Iron Mountain opent volgend, groot Europees scancentrum

Iron Mountain opent volgend, groot Europees scancentrum