Qurrent ondersteunt energie-coöperaties bij verkrijgen van SDE+ subsidie

Qurrent ondersteunt energie-coöperaties bij verkrijgen van SDE+ subsidie van PublieksWerk

Door: PublieksWerk  31-10-2014

De Belastingdienst wil geen btw-voordeel toekennen aan energie-coöperaties en hun leden die een zonnepark willen realiseren op een beschikbaar groot dak binnen hun postcoderoos. Qurrent, leverancier van 100% duurzame energie, adviseert coöperaties en hun leden nu over een alternatief om hun project toch commercieel te laten slagen: de aanvraag van SDE subsidie. Daar is haast bij. De aanvraag van ´SDE+ 2014 fase 6´, de laatste tranche van de laatste door de Tweede en Eerste Kamer vastgestelde subsidie á €3,5 miljard, opent al op 3 november aanstaande. Voor het slagen van het Energieakkoord is het ministerie van Economische Zaken voor een belangrijk deel afhankelijk van de de-centrale opwekking van duurzame energie door particulieren en particuliere coöperaties. Het aandeel duurzame energie in Nederland is met 4,5 procent laag op de Europese lijst, en moet groeien naar 14 procent in 2020. Het behalen van de doelstelling wordt bemoeilijkt door deze btw-heffing. Doodsteek Het heffen van btw over de kapitaalstorting van de leden aan de coöperatie om de zonnepanelen te financieren, is de doodsteek voor de postcoderoosregeling. De projecten zijn hierdoor niet rendabel, waardoor veel initiatieven stranden. Minister Kamp heeft aangegeven ”te bekijken welke problemen zich bij lokale coöperaties voordoen en daarbij ook de btw-regels te bespreken”. Intussen komen er nauwelijks initiatieven van de grond en dreigt dit belangrijke onderdeel van het Energieakkoord volledig te mislukken. Iedereen duurzaam ”De Belastingdienst treft met deze btw-heffing de investeringen in projecten om hernieuwbare energie op te wekken op een beschikbaar groot dak in de buurt, voor bewoners binnen de postcoderoos. Zelf duurzame energie opwekken, is een geweldige manier om zorgeloos en voordelig te profiteren van hernieuwbare energie. Niet iedereen kan of wil zonnepanelen op zijn eigen dak leggen. Vooral appartements- en flatbewoners, en veel huurders worden hierdoor geraakt", zegt Qurrent-directeur Richard Klatten. ´Qurrent is betrokken bij verschillende projecten die door de beslissing van de Belastingdienst zijn geraakt. In feite is dat het einde van de postcoderoosregeling voor veel projecten, en dat vanwege het weifelachtige beleid van de Belastingdienst en van de minister. Wij proberen in overleg met de coöperaties nu de projecten alsnog tot een rendabel succes te maken door tijdig aanspraak te maken op SDE+ subsidie. Coöperaties kunnen zich bij ons melden voor advies en gebruik maken van onze ervaring”, zegt Klatten.


Ander nieuws en updates van PublieksWerk

Iron Mountain neemt Recall over voor 2 miljard dollar van PublieksWerk thumbnail
19-05-2016

Iron Mountain neemt Recall over voor 2 miljard dollar

Informatiemanager Iron Mountain breidt de wereldwijde dienstverlening uit dankzij de overname van Recall. Klanten profiteren van een grotere dekking en de uitbreiding van de dienstverlening.


Qurrent is duurzaamste energieleverancier van PublieksWerk thumbnail
10-12-2014

Qurrent is duurzaamste energieleverancier

Qurrent, leverancier van 100% Nederlandse windenergie tegen inkoopsprijs, is duurzaamste energieleverancier van Nederland, volgens het nieuwste onderzoek van Consumentenbond, Greenpeace, Hivos en Natuur & Milieu. Qurrent behoort tot ´de absolute koplopers die een tien scoren op duurzaamheid´, stelt Natuur & Milieu. Dat geldt voor Windunie, Raedthuys, Huismerk en Qurrent.


Geluidsprofiel tram en trein verraadt onderhoudsstatus van PublieksWerk thumbnail
27-10-2014

Geluidsprofiel tram en trein verraadt onderhoudsstatus

Sinds kort vist meetinstituut Sensornet ze er zo uit: trams en treinen die naar de remise willen voor een beurt.


Qurrent campagne zegt: ´Als enige willen wij helemaal niks verdienen aan het energieverbruik´ van PublieksWerk thumbnail
05-09-2014

Qurrent campagne zegt: ´Als enige willen wij helemaal niks verdienen aan het energieverbruik´

Qurrent campagne zegt: ´Als enige willen wij helemaal niks verdienen aan het energieverbruik´


Geluid is de sluipmoordenaar van Nederland van PublieksWerk thumbnail
04-09-2013

Geluid is de sluipmoordenaar van Nederland

Meetinstituut Sensornet sponsort de Gouden Decibel voor actiegroepen: de winnaar krijgt gratis metingen van de overlast in de leefomgeving. Met de sponsoring van de prijs, draagt Sensornet bij aan het aanpakken van hinder.


Tradedoubler verdubbelt affiliate-marketingprogramma van Lufthansa van PublieksWerk thumbnail
04-02-2013

Tradedoubler verdubbelt affiliate-marketingprogramma van Lufthansa

Tradedoubler gaat nauwer samenwerken met Lufthansa´s bureau ´metaapes´, in vervolg op eerdere successen in het Verenigd Koninkrijk en in Zuid- en Midden-Europa.


’Bedrijven accepteren datalekken en onderschatten het risico op hoge boetes’ van PublieksWerk thumbnail
25-01-2013

’Bedrijven accepteren datalekken en onderschatten het risico op hoge boetes’

Bedrijven accepteren datalekken en onderschatten het risico op hoge boetes


´Het Papierloze Kantoor´ puilt uit van het papier van PublieksWerk thumbnail
24-10-2012

´Het Papierloze Kantoor´ puilt uit van het papier

Nieuw Iron Mountain onderzoek toont aan dat Europese bedrijven grote risico´s lopen door het chaotische beheer van hun dossiers en documenten


04-10-2011

Iron Mountain opent volgend, groot Europees scancentrum

Iron Mountain opent volgend, groot Europees scancentrum