´Waardevolle informatie wordt amper benut´ leert Iron Mountain-onderzoek

´Waardevolle informatie wordt amper benut´ leert Iron Mountain-onderzoek van PublieksWerk

Door: PublieksWerk  23-11-2011
Trefwoorden: Iron Mountain

Europees en Nederlands onderzoek wijst uit:

* bronmateriaal ligt verspreid over de afdelingen

* daar ontbreekt het aan vaardigheden en toestemming

* Nederlandse bedrijven positieve uitschieter

Bedrijven verzuimen het maximale uit hun bedrijfsinformatie te halen, blijkt uit Europees onderzoek van informatiemanager Iron Mountain. Twee van de drie onderzochte bedrijven (69 procent) onderkennen dat waardevolle informatie essentieel is voor het succes van de onderneming. Toch ligt bij één op de drie (36 procent) van de bedrijven de verantwoordelijkheid voor het informatiebeheer verspreid over afdelingen, waar het ontbreekt aan de bevoegdheden, methoden en vaardigheden om informatie te kunnen benutten.

Nederland is de positieve uitschieter binnen de onderzochte Europese landen: liefst 92 procent van de onderzochte Nederlandse bedrijven achten informatie van essentieel belang. En in slechts 34 procent van de gevallen ligt het informatiebeheer verspreid over de afdelingen.

http://www.IronMountain.nl/ liet er onderzoek naar uitvoeren door Coleman Parkes, in zes Europese landen. Dat laat zien dat de verantwoordelijkheid voor de opslag en het ontsluiten van documenten in 22 procent van de gevallen bij de facilitymanager ligt. In 14 procent van de gevallen ligt het beheer van digitale informatie en van informatie op papier bij de IT-afdeling.

Bij bijna de helft van de respondenten (49 procent) ligt de verantwoordelijkheid van het informatiebeheer verspreid over verschillende afdelingen en vestigingen met in slechts 18 procent van de gevallen een verantwoordelijke afdelingsmanager.

Directieagenda

”Bedrijven komen bijna om in hun informatie, in alle denkbare verschijningsvormen. Informatie-beheer moet daarom op de directieagenda komen”, zegt Jeroen Strik, commercieel directeur van Iron Mountain Nederland.

”De verantwoordelijkheid ligt nu vaak onderin de organisatie. Dan is het erg lastig om een samenhangend informatiebeleid te voeren en om de noodzakelijke informatieprocessen in te richten. Toch is dat nodig om informatie toegankelijk te maken en efficiënt in zet zetten. Pas dan kun  je er harde voordelen mee boeken.”

”Of het binnenkomende, uitgaande of interne informatie is, maakt niet zoveel uit. Er ligt waarde besloten in financiële informatie, klantinformatie en bedrijfsinformatie. En die is van vitaal belang voor het bedrijfsresultaat. Informatie verdient het om op een voetstuk te worden geplaatst. Uit ons onderzoek kun je afleiden dat de meeste bedrijven dat erkennen. Maar ook dat ze ermee zitten te tobben hoe ze het potentieel dat in hun informatie besloten ligt, kunnen ontsluiten.”

Iron Mountain´s Jeroen Strik noemt vijf aandachtsvelden voor bedrijven die vooruitgang willen boeken:

1. Weet wat je weten wilt

Weet wat waardevol is voor de onderneming. Wil je klantinformatie ontsluiten voor een betere dienstverlening en trouwere klanten? Of wil je marketingtrends bepalen om de salesstrategie aan te passen? Of de HR-ontwikkelingen volgen vanuit het oogpunt van het prestatiemanagement?

2. Krijg iedereen rond de tafel

Het is noodzakelijk dat de juiste mensen in dezelfde richting bewegen. Een stuurgroep moet zorgen dat IT, compliance, dossierbeheer en juridische zaken één kant opgaan en dat ieders informatiebehoefte duidelijk is en wordt ingevuld.

3. Opslag en toegankelijkheid hangen samen

Concurrentievoordeel boek je met snel toegankelijke, juiste informatie. En medewerkers worden daar nog gelukkig van ook. Het is van cruciaal belang dat medewerkers makkelijk toegang hebben tot documenten, dus zorg dat ze snel kunnen worden opgevraagd.

4. Verborgen kosten: wees er bedacht op

De hoeveelheid bedrijfsinformatie groeit pijlsnel. Laat dat niet met de kosten gebeuren. Er is voortdurend druk om de kosten laag te houden en meer te doen met minder. De kosten voor informatiebeheer kunnen aanzienlijk zijn, maar zijn vaak onzichtbaar. Overweeg advies in te roepen om de meest kosteneffectieve oplossing te vinden.

5. De top bepaalt het beleid en de cultuur

Beleid is belangrijk, maar nog belangrijker is het om beleid gedragen te krijgen. Veranderen is nooit makkelijk, zeker niet als het om de bedrijfscultuur gaat. Waardemaximalisering komt van boven – het gaat erom een bedrijfscultuur te creëren waarin informatie waardevol wordt geacht, wordt gerespecteerd  en beschermd.

Trefwoorden: Iron Mountain

Andere producten en diensten van PublieksWerk

Iron Mountain versnelt expansie in opkomende economieën van PublieksWerk thumbnail
07-12-2016

Iron Mountain versnelt expansie in opkomende economieën

Iron Mountain expandeert zijn data-opslagdiensten versneld naar de ´emerging markets´ om wereldbedrijven altijd en overal een vertrouwde, veilige haven te bieden voor hun bedrijfskritische gegevens en data die onderworpen zijn aan strikte wet- en regelgeving, om risico´s te elimineren en de reputatie te beschermen.


Controleren van de IT-backup van PublieksWerk thumbnail
02-06-2016

Controleren van de IT-backup

Er is teveel blind vertrouwen. Backup-diensten moeten worden gecontroleerd. Opslagmedia onder beheerste omstandigheden worden opgeslagen.


Tradedoubler is Yves Rocher’s exclusieve affiliate marketing-partner in Nederland van PublieksWerk thumbnail
04-04-2013

Tradedoubler is Yves Rocher’s exclusieve affiliate marketing-partner in Nederland

Tradedoubler, toonaangevend in performance-based affiliate marketing en technologie, en Yves Rocher, expert in plantaardige cosmetica, hebben in Nederland een exclusieve


Eén op de vijf Nederlandse bedrijven heeft geen plannen met Big Data van PublieksWerk thumbnail
06-12-2012

Eén op de vijf Nederlandse bedrijven heeft geen plannen met Big Data

Nieuw Europees onderzoek van Iron Mountain laat zien dat de helft niet weet hoe te profiteren van Big Data -


Plan van Aanpak om waardevolle informatie te beschermen van PublieksWerk thumbnail
15-11-2012

Plan van Aanpak om waardevolle informatie te beschermen

´Organisaties moeten hun Corporate Information Responsibility nemen´ Rotterdam, 15 november 2012 – Informatiebeheerder Iron Mountain, bedrijfsadviseur PwC en andere deskundige


01-11-2012

Enlogic werpt zich in de strijd tegen de groeiende energieproblemen van datacenters

Enlogic’s slimme energieverbruik metende en bewakende PDU´s fungeren als de hersens van het serverrack, in combinatie met omgevingssensoren die de omstandigheden in het datacenter voortdurend bewaken op bijvoorbeeld overbelasting van de elektrische circuits en die behoeden voor het gevaar van doorbranden van de bedrading, of welke risico´s dan ook die kritieke IT-faciliteiten kunnen bedreigen.


Be Informed benoemt Jan Willem Boissevain tot managing director Benelux van PublieksWerk thumbnail
01-11-2012

Be Informed benoemt Jan Willem Boissevain tot managing director Benelux

Be Informed is er trots op vandaag aan te kondigen dat Jan Willem Boissevain in dienst treedt als Managing Director.


25-10-2012

´Smartphone kan de redding van de winkelstraat zijn´

Vier van de tien mobiele zoekopdrachten, leiden tot een winkelaankoop, blijkt uit Europees onderzoek van Tradedoubler De traditionele winkelstraat dreigt


11-10-2012

Steeds complexere wereld groeit Nederlandse bedrijfsleven boven het hoofd

Onderzoek van Be Informed wijst uit dat bedrijven en overheden veel problemen ondervinden bij toenemende complexiteit en daardoor grote risico´s


02-10-2012

AdRepublic lanceert JustPremium: Ad Exchange voor High Impact Rich Media

Online advertising specialist AdRepublic lanceert JustPremium (JPX). Dankzij deze innovatieve nieuwe Ad Exchange kunnen High Impact Rich Media advertenties voor


Iron Mountain met Software Escrow Services gevolmachtigde derde voor SAP MKB-toepassingen van PublieksWerk thumbnail
24-09-2012

Iron Mountain met Software Escrow Services gevolmachtigde derde voor SAP MKB-toepassingen

Iron Mountain en SAP beschermen maatwerksoftware Rotterdam en Waldorf (Dld), 24 september 2012 – SAP en Iron Mountain beginnen een


Escrow van PublieksWerk thumbnail
24-09-2012

Escrow

Iron Mountain met Software Escrow Services gevolmachtigde derde voor SAP MKB-toepassingen Iron Mountain en SAP beschermen maatwerksoftware Rotterdam en Waldorf


18-09-2012

Prinsjesdag en de Miljoenennota

´Investeren in ICT buigt bezuinigingen om in besparingen´ Vandaag, op Prinsjesdag, presenteert Minister van Financiën De Jager zijn Rijksbegroting aan


11-09-2012

Geluidsnet houdt het gezellig

Geluidsnet voorziet in de behoefte aan betrouwbare, objectieve gegevens over geluidsniveaus en -patronen in woon-werkomgevingen en in uitgaansgelegenheden.


Be Informed geselecteerd als softwareleverancier UWV van PublieksWerk thumbnail
10-09-2012

Be Informed geselecteerd als softwareleverancier UWV

Be Informed is geselecteerd door UWV als softwareleverancier.