Uit onderzoek van Roland Berger Strategy Consultants blijkt: Meer decentralisatie op komst

Door: Roland Berger Strategy Consultants  27-02-2006
Trefwoorden: Consultancy, Decentralisatie, Onderzoeksrapport

Uit onderzoek van Roland Berger Strategy Consultants blijkt: "Meer decentralisatie op komst in Europees bedrijfsleven"

Amsterdam, maandag 27 februari 2006
– Bestuurders van grote Europese organisaties laten de teugels weer vieren. Dit blijkt uit een studie van Roland Berger Strategy Consultants naar de trends op het gebied van (de)centralisatie. Gaven bestuurders in 2003 nog aan hun greep op de onderneming juist te willen verstevigen, nu verwacht twee derde van de ondervraagden een toename in decentralisatie. Roland Berger deed onderzoek naar managementstructuur en reorganisatieplannen van 79 Europese hoofdkantoren, in navolging van haar studies in 1999 en 2003.
67% van de bestuurders verwacht dat Europese organisaties in de nabije toekomst meer gedecentraliseerd worden. In 2003 was 73% van de bedrijven juist bezig om verder te centraliseren. Dit percentage ligt nu onder de 50%. Ruim de helft van de bedrijven is al concreet bezig met het doorvoeren van een decentralisatie ten opzichte van iets meer dan een kwart in 2003.
“In 2003 brachten de economische omstandigheden bedrijven ertoe om naast omzetverhogende initiatieven de operationele kosten te verlagen om winstgevendheid te kunnen blijven waarborgen,” aldus Arnoud van der Slot, partner bij Roland Berger Strategy Consulants en lid van het Nederlandse management team. “Onder andere door middel van centralisatie van verantwoordelijkheden en staffuncties - veel bedrijven onderzoeken de voor- en nadelen van shared services - hoopte men de overhead kosten te besparen.”
Nadat deze efficiëntieslag was bereikt, volgde de druk om de omzetgroei te versnellen. “Net als in de jaren negentig wordt daarom weer in toenemende mate overgegaan tot een decentralisatie van verantwoordelijkheden. Om de groeidoelstellingen van de firma te realiseren, proberen bestuurders nu ondernemerschap op lagere niveaus te stimuleren. Managers krijgen naast een duidelijkere verantwoordelijkheid over het bedrijfsresultaat, ook meer vrijheden om het resultaat (positief) te beïnvloeden,” aldus Van der Slot.

Over het onderzoek
Roland Berger Strategy Consultants onderzoekt al sinds eind jaren negentig de trends op het gebied van (de)centralisatie van grote Europese ondernemingen door bestuurders te ondervragen op het gebied van gewenste managementstructuur en reorganisatieplannen. Aan het onderzoek namen 79 Europese hoofdkantoren deel. Eerdere onderzoeken verschenen in 1999 en 2003.

Trefwoorden: Consultancy, Decentralisatie, Onderzoeksrapport

Contact Roland Berger Strategy Consultants

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share