Search & Co Groep start Creatieven.com

Door: Search & Co Groep  01-03-2006
Trefwoorden: Internet, Detachering, Werving En Selectie

AMSTERDAM, 1 maart 2006 - Per heden is Creatieven.com gestart, een bureau voor werving, selectie en uitzending van mensen in creatieve beroepen als art directors, designers, vormgevers en dtp'ers. Het bedrijf is onderdeel van de Search & Co Groep, met een verwachte omzet in 2006 van 8 miljoen euro een vooraanstaande toeleverancier van de media.

Met Creatieven.com wil de groep de arbeidsmarkt voor creatieve medewerkers accurater bedienen dan tot op heden mogelijk was. Via dochter Redactie & Co werd weliswaar bemiddeld in creatief personeel, maar de focus ligt daar op de tekstgerichte beroepsgroepen.

Art directors, dtp'ers, beeldredacteuren en designers kunnen voortaan terecht bij Creatieven.com, geleid door Inge Hardus (inge@creatieven.com).
Als een van de eerste medewerkers van de Search & Co Groep weet zij als geen ander vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bijeen te brengen. Hardus is oorspronkelijk zelf creatief van beroep.

"Steeds vaker kregen we bij Redactie & Co de vraag naar medewerkers in creatie. Hoewel we deze vragen veelal goed konden invullen, ontstond meer en meer de behoefte aan gespecialiseerde dienstverlening. Met Creatieven.com willen we het verschil maken", aldus Hardus.

Op basis van haar ervaring verwacht de Search & Co Groep dat Creatieven.com binnen anderhalf tot twee jaar 'break even' zal draaien. In 2006 wordt een omzet verwacht van zo'n 150.000 euro, een jaar later moet dat gegroeid zijn tot circa 500.000 euro. Conform deze verwachting zal Creatieven.com tot eind van dit jaar een business unit zijn van Redactie & Co - daarna zal de activiteit worden ondergebracht in een aparte dochter van de groep.

Trefwoorden: Detachering, Internet, Werving En Selectie