Opening nieuwbouw vrouw-kindcentrum Sint Lucas Andreas Ziekenhuis

Door: Sint Lucas Andreas Ziekenhuis  02-10-2008

De afdeling neonatologie verleent high-care-zorg aan zieke neonaten, te vroeg geboren baby’s, vanaf 32 weken zwangerschapsduur. De nieuwe neonatologieafdeling, die bovenop de kinderafdeling is gebouwd, is van alle moderne gemakken voorzien. De verpleegzaal heeft ruimte voor twintig couveuses en is ingericht met de nieuwste couveuses en de nieuwste lijn monitoren. In het midden bevindt zich een geluidsdichte bewakingsruimte, waar de neonatologieverpleegkundigen en kinderartsen/neonatologen alle neonaten tegelijkertijd kunnen bewaken, en hun werk kunnen overdragen zonder de baby’s of ouders te storen. De verpleegunit heeft bovendien een geluiddempende vloer en kan bij het vóórkomen van infecties in twee compartimenten worden opgesplitst. Ouders kunnen ontspannen of bezoek ontvangen in een ruime ‘loungeruimte’, die ingericht is met comfortabel meubilair, kluisjes, koffie-apparaten en tv’s. Alle ruimten hebben een fleurige en vriendelijke uitstraling.

Verloskamers
De nieuwbouw van de afdeling neonatologie van het ziekenhuis staat niet op zichzelf. Medio vorig jaar kregen de verloskamers een meer luxe en vriendelijke uitstraling en werd de polikliniek gynaecologie & verloskunde uitgebreid. Ook realiseerde het ziekenhuis begin 2007 een eerstelijns bevalcentrum, waarin het ziekenhuis samenwerkt met tien verloskundige praktijken. Verder beschikt het ziekenhuis inmiddels over een vernieuwde kinderafdeling en een polikliniek voor zwangere vrouwen met psychiatrische problemen (de ´POP-poli´).

Opening
Het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis viert de nieuwbouw en de verbouw binnen het vrouw-kindcentrum op donderdag 9 oktober met een symposium. Om 16.50 uur zal actrice Tjitske Reidinga, wier kinderen in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis geboren zijn, de officiële openingshandeling verrichten. Aansluitend vindt een rondleiding plaats.


Contact Sint Lucas Andreas Ziekenhuis

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share