2e editie The Affordable Art Fair AMSTERDAM (AAF) in aantocht

Door: So Pr  01-10-2008

“De AAF breekt de Nederlandse kunstmarkt open door met een laagdrempelige benadering een nieuw publiek voor kunst te interesseren”

The Affordable Art Fair (AAF), de internationale kunstbeurs met de jonge, frisse en toegankelijke uitstraling, zal ook dit jaar op het Amsterdamse Westergasfabriekterrein plaatsvinden. Deze innovatieve beurs, biedt de bezoeker niet alleen een cultureel en sfeervol dagje uit, maar neemt tevens het predicaat “kunst is duur” weg. Terecht, want op de AAF wordt hedendaagse, originele en betaalbare kunst aangeboden binnen een prijssegment vanaf
€ 100,- tot maximaal € 5000,-. Daarnaast is het kunstaanbod - dat uiteenloopt van klassiek modern tot cutting edge -, mede dankzij de ruime diversiteit aan (inter)nationale galeries enorm gevarieerd. Zo nemen er aan deze tweede editie van de AAF maar liefst 85 galeries deel, waaronder gevestigde namen als Jaski Art Gallery (Amsterdam), Jan Roelofs Contemporary (Maastricht), Dreipunkt Edition (München) en The Fine Art Partnership (Brighton). Maar ook sprankelende nieuwe galeries zoals KochxBos Gallery uit de Amsterdamse Jordaan zullen hun aanbod tonen op  deze inspirerende kunstbeurs. Als extraatje kan de bezoeker genieten van de Recent Graduates stand, waar kersvers afgestudeerde talenten van de Nederlandse kunstacademies hun werk presenteren en verkopen.

Kunst bewonderen, kopen & meer inspiratie op The Affordable Art Fair

Naast een kunstminnend bezoek aan de AAF, kun je als bezoeker van deze unieke kunstbeurs gedurende de publieke openingstijden, ook gezellig borrelen in de Mondavi wijnbar of genieten van de ruime keuze aan gezonde sandwiches, salades en pasta’s in het sfeervolle AAF café. Zelf creatief aan de slag? Maak dan gebruik van de gratis workshops, waar je als bezoeker zelf de verschillende kunsttechnieken kunt leren. Verliefd geworden op een kunstwerk? Bij de gratis inpakservice kun je het aangekochte kunstwerk professioneel laten inpakken en desgewenst een koeriersservice bestellen.

En dat een bezoek aan de AAF het ideale dagje uit voor het hele gezin is, blijkt wel uit het feit dat er speciaal voor de allerkleinsten een gratis professionele kinderopvang aanwezig is. Kortom: the Affordable Art Fair is hét ideale event om samen met je familie en/of vrienden te bezoeken.


Private View en Charity Night

Aan de vooravond van de officiële opening, geeft de AAF op de avond van woensdag 29 oktober, in samenwerking met het gerenommeerde veilinghuis Christie’s, een exclusieve Private View voor genodigden. Hierop volgt op donderdagavond 30 oktober een grootse Charity Night, die volledig in het teken zal staan van War Child. De AAF is dan ook zeer trots dat zij in de gelegenheid zijn om dit geweldige initiatief, dat investeert in een vreedzame toekomst voor kinderen die getroffen zijn door oorlogen, te mogen steunen. Zo zal onder meer vijftig procent van de opbrengst van de kaartverkoop van deze avond ten goede komen aan War Child. Daarnaast doneren de diverse galeries een deel van de opbrengst van geselecteerde kunstwerken aan dit geweldige doel. Deze werken zullen herkenbaar zijn aan de War Child sticker.

Wat is er op de AAF Amsterdam 2008 onder meer te zien?

•    Fel realistische kunst van Patrick Smith (Galerie Envie d’art)
•    Intrigerende foto’s van geheime STASI – de geheime dienst voormalige DDR - ruimtes door het Duitse kunstenaarsduo Daniel & Geo Fuchs (Galerie Artitled), welke expositie overigens onlangs ook te bewonderen was in het Foam fotografiemuseum.
•    Werk van Young British Artists zoals Tracey Emin en Damien Hirst, alsmede video-art van Julien Opie (The Fine Art Partnership, Brighton)
•    Stijlvolle foto’s van Carli Hermès (Galerie Rademakers, Amsterdam)
•    Indrukwekkende portretten van Anouk en Andy Warhol door fotografe Patricia Steur (Galerie Aan de Amstel, Dronten)
•    “Marta” van de Poolse fotograaf Andrzej Dragan  (WM Gallery, Amsterdam).
•    Nieuw werk van kunstenaar Sit, tentoongesteld tegen een exclusieve muurschildering die de losse doeken tot een duister geheel smeedt en de rauwe sfeer van het verzamelde werk benadrukt (GO Gallery, Amsterdam)
•    Foto’s van het geliefde duo Ramone & Petrovsky (Galerie Bright Young Things, Amsterdam)
•    Joseph Klibansky (Wanrooij Fine Art), de jonge Nederlandse top kunstenaar die trendy en vernieuwend werk maakt. Deze digital mixed media artist begrijpt het begrip ‘fusion’ als geen ander. Voor zijn kunstwerken maakt hij gebruik van fotografie, grafische kunst, verf, sjablonen én de computer.

Openingstijden:

Woensdag 29 oktober Private View 17:30 – 21:30
Donderdag 30 oktober Charity Night 18:00 – 21:30

Donderdag 30 oktober 11:00 – 17:30
Vrijdag 31 oktober 11:00 – 19:00
Zaterdag 1 november 11:00 – 18:00
Zondag 2 november 11:00 – 18:00www.affordableartfair.nl

Niet ter publicatie

Meer informatie en beeldmateriaal over de deelnemende galeries is te vinden op:

Site: http://files.so-pr.com
Bedrijfsnaam: sopr
inlognaam: AAF 2008
wachtwoord: Pers

Voor media-aanvragen,  aanvullend beeldmateriaal, interviews met de organisatie en perstoegangsbewijzen:
So Full of Flavour - Trees Korstanje - [email protected] - T. +31 (0) 20 408 50


Contact So Pr

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share