2e Nederlandse editie van The Affordable Art Fair (AAF) komt er aan

Door: So Pr  04-09-2008
Trefwoorden: Www.affordableartfair.nl

“De AAF Amsterdam is de beurs waar je kan kijken, ontdekken en vertrekken met hedendaagse kunst onder je arm”


Mede vanwege het doorslaande succes van de Affordable Art Fair (AAF) in 2007, wordt er dit jaar opnieuw een AAF in Amsterdam georganiseerd. Deze dynamische kunstbeurs zal van 29 oktober tot en met 2 november 2008 gaan plaatsvinden op het Westergasfabriekterrein. Dit jaar zal naast de Gashouder ook het Transformatorhuis en een luxe pavillion op het Klönne plein deel uitmaken van de beurs.

Het AAF-concept

In navolging van eerdere succesvolle edities, die de AAF in Londen, New York, Sydney en Melbourne meemaakte, werd in 2007 besloten om ook in Amsterdam voet aan de grond te zetten. Dit bleek een goede zet: de beurs trok vorig jaar meer dan 9000 enthousiaste bezoekers en er werd voor circa € 1,2 miljoen aan kunst verkocht.

De kunstwerken die op de AAF, door een variëteit aan kunstgaleries, worden aangeboden zijn zowel interessant voor de doorgewinterde als voor de beginnende kunstkoper. Daarnaast hanteert de AAF het zogenoemde “see, buy & take away” principe. Zie je dus iets moois, dan kun je ter plaatse gebruik maken van de handige AAF-inpakservice en zodoende het nieuw verworven kunstobject direct mee naar huis nemen. En met prijzen die variëren tussen de € 100 en € 5000 is er voor ieder wat wils.

AAF 2008

Dit jaar zal de AAF nog groter en uitgebreider zijn. Met meer dan 80 galeries uit zowel binnen- als buitenland zullen zich op de  beurs presenteren. Ook is er de mogelijkheid om tijdens de beurs gratis workshops bij te wonen, waarbij je van alles kunt leren over de verschillende kunsttechnieken. Een sfeervol café en een betrouwbare crèche vervolmaken de beurs, die bij uitstek geschikt is om samen met vrienden of familie te bezoeken.
Kortom: de AAF is de ideale “place to be” voor een ieder die op zoek is naar een inspirerend en ontspannen dagje uit!


Over de AAF editie 2007:
“ Deelnemende galeries zijn bijzonder te spreken over de toestroom van een jong, enthousiast publiek dat niet lang aarzelt tot aankoop over te gaan. ‘'Volgend jaar weer!” hoorde de organisatie keer op keer. “Prachtig initiatief! Kwaliteit is top. Goeie sfeer.” aldus fotograaf ”Patricia Steur. ”De sfeer was echt geweldig!”, schreef Petra Leene, Galerie Kunst aan de Amstel. Galeries die aan meerdere beurzen per jaar deelnemen, noemen het karakter van de Affordable Art Fair uniek. “De leukste tot nu toe, en ik heb veel beurzen gedaan dit jaar!”, liet Galerie Noordeinde weten.”
 

www.affordableartfair.nl


Niet ter publicatie

Voor media-aanvragen, beeldmateriaal, interviews met de organisatie en perstoegangsbewijzen:

So Full of Flavour - Trees Korstanje - trees@sofullofflavour.com - 020 408 5022

Trefwoorden: Www.affordableartfair.nl

Contact So Pr

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share