Couture voor het Rode Kruis

Door: So Pr  18-12-2007
Trefwoorden: Dior, Avantgarde, Mada Van Gaans

For immediate release – Amsterdam 12 december 2007


Na maanden van voorbereidingen, vol inspiratie en met de belangeloze inzet van alle deelnemende partijen evenals de betrokken ontwerpers, zal op 22 december a.s. in de Amsterdamse Bijenkorf de J’Adore Princess Di Couture veiling ten bate van het Nederlandse Rode Kruis worden gehouden.

Deze veiling vormt de feestelijke afronding van een ambitieus plan waarbij de fashionglossy AvantGarde in samenwerking met Dior, de bekende Nederlandse ontwerpers Mada van Gaans, Percy Irausquin, Oscar Suleyman, End, Bas Kosters, Jan Taminiau, Joline Jolink en Daryl van Wouw in de gelegenheid stelde om een bijzonder design te ontwerpen ter nagedachtenis aan Prinses Diana.

Tijdens deze veiling, die ondersteund wordt door 3FM Serious Request, worden de acht gouden couturejurken onder leiding van 3FM DJ Annemieke Schollaardt en Sotheby’s veilingmeester Jan-Wolter van den Berg live geveild in de Lichthal van de Bijenkorf te Amsterdam. Onder de acht modellen die de jurken gaan showen zal ook de winnares van Holland’s Next Top Model meelopen.
Voorafgaand aan deze bijzondere veiling zal 3FM Serious Request bovendien extra radioaandacht genereren voor dit project en wordt één van de ontwerpen (Daryl van Wouw) middels de speciale 3FM Serious Request e-bay website worden aangeboden.

Voorafgaand aan het event kunnen maximaal 250 genodigden zich opgeven als bieder. Na aanmelding wordt een biednummer verstrekt, waarmee men deel kan nemen aan de veiling. Overigens is er ook een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor geïnteresseerden.
Wie de te veilen jurken vooraf wenst te bewonderen, is vanaf 17 december welkom in de Bijenkorf te Amsterdam, alwaar een catwalk-presentatie zichtbaar is.

 


De ontwerpen

Aan de outfits hebben de ontwerpers stuk voor stuk een eigen creatieve interpretatie gegeven van datgene wat de legendarische Prinses Diana nu gedragen zou kunnen hebben.

Zo koos ontwerper Jan Taminiau voor een jurk die de veelzijdigheid van deze prinses nog sterker onderstreept, laat designduo END een “Hollywood-rode-loper-moment” zien en zet Bas Kosters zijn mythische creatie op een sprookjesachtige manier kracht bij.
Joline Jolink liet zich inspireren tot het maken van een sensuele cocktailjurk; collega Daryl van Wouw laat een meer verfijnde melange tussen een klassiek silhouet en een edgy  touch zien.
Met een zeldzame Colombiaanse lelie die symbool staat voor vrede hoopt Mada van Gaans de natuurlijke, zachte kant van Prinses Diana te kunnen benadrukken, terwijl de ontwerpers Oscar Suleyman de burka als uitgangspunt namen, dit ter nagedachtenis aan de relatie van de prinses met Dodi Al Fayed.
Een compleet andere variant kwam van publiekslieveling Percy Irausquin, die zijn Diana hulde in een avondjurk met fraaie strikdetails.

Deelnemen

Wie als bieder op 22 december in de Bijenkorf aanwezig wil zijn kan zich daarvoor tot 20 december a.s. inschrijven via: avantgarde@so-pr.com
De veiling gaat ’s ochtends om 10.00 uur van start en is uitsluitend toegankelijk voor genodigden en bezitters van een biednummer.
Geïnteresseerden zijn van overigens harte welkom om rondom het veilingplatform mee te kijken.


 
 

De J’adore Princess Di coutureveiling is een initiatief van:

AvantGarde
Dior


Onze speciale dank voor hun vrijwillige bijdrage gaat uit naar:

3FM Serious Request, voor de bereidwilligheid van het aanbieden van radiozendtijd, alsmede het co-presentatieschap van het event

De Bijenkorf Amsterdam, voor het ter beschikking stellen van de ruimte, alsmede de organisatie rondom de veiling

Model Masters, voor het ter beschikking stellen van de modellen die de veilingstukken zullen showen

Veilinghuis Sotheby’s, voor het belangeloos aanbieden van een veilingmeester, als wel het begeleiden van de veilingprocedure

Alterna Professional Haircare, voor het ter beschikking stellen van zowel de producten als het hairstylingteam

LaDress, voor het aanleveren van de outfits van zowel de organisatie als de presentatrice

C’ Sense, voor het special voor dit project ontworpen gouden jack, dat door de promotionele teams gedragen zal worden

Moët & Chandon en Canadian Red voor het kosteloos schenken van de consumpties en het leveren van barpersoneel

Nelson Security, voor het garant stellen van optimale beveiliging rondom de veiling

Drukkerij de Root en Klein voor het drukwerk van de banners

JMT international voor het leveren van de stoelen

Van Haren voor het beschikbaar stellen van schoenen voor de modellen
Niet ter publicatie

Alle bijgevoegde fotomaterialen zijn rechtenvrij te gebruiken, mits o.v.v.: Fotografie Allard Honigh
Voor meer informatie, aanvullend beeldmateriaal en/of interviewaanvragen
(niet voor aanmeldingen):
So PR
Masha le Clercq
masha@so-pr.nl
+31. (0) 20 408 18 68

Aanwezigheid aanmelden pers: avantgarde@so-pr.com

Trefwoorden: Avantgarde, Dior, Mada Van Gaans, Percy Irausquin,

Contact So Pr

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share