Elite Model Look 2008

Door: So Pr  18-09-2008

's Werelds meest toonaangevende modellenwedstrijd, de Elite Model Look (EML), is traditiegetrouw aan haar jaarlijkse nieuwe editie begonnen. Deze wereldberoemde modellenwedstrijd wordt elk jaar in meer dan vijftig landen succesvol georganiseerd en resulteert jaarlijks in meer dan 350.000 aanmeldingen wereldwijd. En zo ook in Nederland! Want duizenden Hollandse meisjes, die stuk voor stuk dromen van een internationale carrière als topmodel, hebben zich inmiddels al ingeschreven voor de Elite Model Look 2008. Dat de EML inderdaad een geweldige springplank kan zijn voor een glorieuze carrière blijkt wel uit Nederlandse successen als Frederique van der Wal, Rianne ten Haken, Sofie Oosterwaal en Ymre Stiekema, die in 2007 tweede werd tijdens de internationale EML finale en nu het nieuwe gezicht van Linea Rossa van Prada is!

Het spits werd afgelopen woensdag, 10 september, succesvol afgebeten in Rotterdam. De tweede castingdag vindt plaats op 20 september in de Saturn te Tilburg. Hier kunnen meisjes zich nog aanmelden en zo kans maken geselecteerd te worden voor de halve finale. Naast deze drukbezochte castingdagen kan elk meisje, dat tussen de 14 en 22 jaar oud is, zich ook inschrijven via de website van Elite Model Management Amsterdam tot uiterlijk 26 september.

Halve finale
De halve finale zal op 28 september in de fashionstudio van Witman&Kleipool in Amsterdam plaatsvinden. Hier bereiden de dertig overgebleven, beeldschone kandidaten zich voor op een fotoshoot die onder meer doorslaggevend zal zijn voor de finaleronde. De jury, bestaande uit Jeroen van de Mast, Fiona Hering Femmetje de Wind, Monique Provoost en een nog nader te noemen gerenommeerd model van Elite, zal dan de gelukkige 10 meisjes kiezen die zich kwalificeren voor de finale.

De finale
Twee weken later, op 13 oktober, zal de zinderende finale zich voltrekken in de hippe Amsterdamse nachtclub Jimmy Woo. De jury heeft dan wederom de zware taak om ditmaal een winnares uit de tien overgebleven finalisten te kiezen. Vervolgens zal de gelukkige winnares, samen met alle andere nationale winnaressen, in Sanya (China) strijden om de felbegeerde internationale Elite Model Look 2008 titel.

Jury: Jeroen van de Mast (directeur Elite Model Management Amsterdam), Fiona Hering (lifestyle journalist Telegraaf & RTL Boulevard), Femmetje de Wind (hoofdredacteur Jackie Magazine), Monique Provoost (Product Manager John Frieda) en een gerenommeerd model van Elite 
Sponsoren: Samsung, Rowenta, John Frieda, Lancaster & Swarovski en Evian

   www.elitemodel.nlNiet ter publicatie

Voor aanvullende informatie, high-res beeldmateriaal en interviews:

So Full of Flavour
Trees Korstanje
trees@sofullofflavour.com
T. 020 408 50 22


Contact So Pr

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share