V!P’s International Art Galleries proudly presents ROCK-‘N-ROLL KATE by Mick Rock

Door: So Pr  22-01-2009

“Hier is ze dan... Kate Moss, het rock-’n-roll-icoon dat ze is, in al haar glam-punkglorie...”

V!P’s International Art Galleries heeft de legendarisch (rock)fotograaf Mick Rock weten te strikken met zijn expositie ROCK-‘N-ROLL KATE, een waanzinnig bijzondere serie, waarin niemand minder dan Miss Kate Moss herself de leading lady is.

Rock, die wereldfaam heeft verworven dankzij zijn samenwerking met poplegenden zoals David Bowie, Iggy Pop en Lou Reed, kwam Miss Moss tegen op een feestje in downtown Manhattan. “Kate vertelde dat ze een grote fan van mijn foto’s was, vooral het klassieke Syd Barrett, Bowie, Iggy en Debbie Harry-werk. Ze had duidelijk verstand van rock-’n-roll!”, aldus Mick Rock.

In de loop der jaren zijn er sporadisch - op tentoonstellingen en in publicaties over Mick - enkele foto’s uit zijn spraakmakende sessie met Moss te zien geweest. Daar komt nu verandering in, want Peter de Raaf, eigenaar van V!P’s International Art Galleries, heeft kunnen bewerkstelligen dat de complete serie - voor het eerst in haar geschiedenis – nu in zijn volledigheid aan het publiek vertoond kan worden! Deze exclusieve primeur is vanaf 27 januari a.s. te bewonderen in de Amsterdamse vestiging van V!P’s International Art Galleries aan de Spiegelgracht.

Het is niet voor het eerst in zijn carrière dat Peter de Raaf een legende op het gebied van fotografie heeft weten aan te trekken. Zo heeft De Raaf in de afgelopen negen jaar onder meer samengewerkt met Gered Mankowitz, Jim Marshall, Baron Wolman (een van de oprichters van het Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone en leermeester van Annie Leibovitz) en Eddie Kramer. Maar ook Rolling Stone Ronnie Wood (schilderijen) en ex-bassist van de Stones Bill Wyman (fotografie) zijn geen onbekenden van de galerie. De bijbehorende (openings)feestjes zijn inmiddels legendarisch en worden niet zelden bezocht door sterren als Demi Moore, Ashton Kutscher, Tommy Hilfiger, Michael Stipe (REM) en Tom Yorke (Radiohead). Het zal dan ook niemand verbazen dat het openingsfeestje van ROCK-‘N-ROLL KATE al bij voorbaat onvergetelijk lijkt te gaan worden.

ROCK-‘N-ROLL KATE & War Child - Een deel van de opbrengst van de verkochte foto’s van ROCK-‘N-ROLL KATE komt ten goede aan War Child. Daarnaast wordt er op de openingsavond een foto geveild waarvan de gehele opbrengst naar War Child zal gaan.


ROCK-‘N-ROLL KATE by Mick Rock
27 januari t/m 3 maart
V!P’s International Art Galleries
Spiegelgracht 8
Amsterdam

7 maart t/m 11 april
V!P’S International Art Galleries
Van Vollehovenstraat 15
Rotterdam

www.vipsart.nl

Niet ter publicatie

Voor aanvullende informatie en/of  interviews:

So Full of Flavour -  Trees Korstanje - [email protected]  - T. +31 (0)20 408 50 22


Contact So Pr

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share